Yapı Kredi Kültür Sanat Mart Ayı İçin Zengin Bir Program Hazırladı

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, (YKKSY) Mart ayı için sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi, konuşmalar dizisinin yer aldığı kapsamlı bir program hazırladı. Yapı Kredi’nin bu ayki programında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı yer alırken, edebiyat severler ise bu kez ünlü yazar Oğuz Atay’ı sevdiği şarkılar, besteler ve makamlarla anacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, (TOG) 8 Mart Perşembe günü tüm gün sürecek bir etkinlikle Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacak. TOG’un daha önce birçok kez düzenlediği “Yaşayan Kütüphane” ilk kez “kadın” odaklı gerçekleşecek.

II. Meşrutiyet’in ilanının 100. yıldönümünde,  II. Meşrutiyet’in İlk Yılı 9 Mart Cuma günü saat 18:30’da Loca’da yapılacak olan etkinlikte ele alınacak. YKY’den çıkan “II. Meşrutiyet’in İlk Yılı” kitabını yayına hazırlayan Tamer Erdoğan ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Kuyaş’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide bu tarihsel olay çeşitli yönleriyle irdelenecek.

ODA’NIN KONUĞU YALÇIN TOSUN

YKY Beyoğlu Kitabevi’ndeki Oda’nın bu ayki konuğu ise yazar Yalçın Tosun olacak. YKY’den yayımlanan Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler, Peruk Gibi Hüzünlü ve Dokunma Dersleri kitaplarıyla yeni dönem öykücülüğün parlayan imzaları arasında gösterilen yazar, 2015’te yayımlanan Bir Nedene Sunuldum’la öykü dalında 2016 Yunus Nadi Ödülü’nü kazanmıştı. Tosun’un okurlarıyla buluşacağı, onlara öykülerinden bölümler okuyacağı ve kitaplarını imzalayacağı söyleşi, 16 Mart Cuma saat 17:00’da YKY Beyoğlu Kitabevi’nde gerçekleşecek.

OĞUZ ATAY’IN SEVDİĞİ ŞARKILAR, BESTELER

Müziği ve edebiyatı bir araya getiren Harf’ten ve Nota’dan dizisi bu ay dinleyicileri Oğuz Atay’ın sevdiği, andığı besteler, güfteler ve makamlarla tanıştırıyor. Atay’ın kült romanı Tutunamayanlar’a özel bir yer verilen dinletide, klasik tango parçalarından Hacı Arif Bey’in nihavend eserlerine uzanan renkli bir repertuvar bekliyor dinleyicileri. 24 Mart Cumartesi günü saat 17:00’da Loca’da düzenlenecek olan konserin biletleri Biletix’te.

İLBER ORTAYLI KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİNDE

YKKSY, Kütüphane Haftası’nı (26 Mart - 1 Nisan) iki etkinlikle birden kutluyor. Bu yılki teması “Kültürel Değişim ve Kütüphaneler” olan Kütüphane Haftası dolayısıyla Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi’nin düzenlediği etkinliklerin ilkinde Türkiye’nin en önemli tarihçilerinden, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı bir söyleşi geçekleştirecek. 27 Mart 2018 Salı günü 18:30’da Loca’da yapılacak olan etkinlikte Ortaylı, tarihten bugüne kütüphanelerin işlev ve işleyiş biçimi bakımından geçirdiği dönüşümleri anlatacak ve tarihi miras kapsamındaki kütüphanelerin nasıl korunması gerektiğini tartışacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.