Yapı Kredi Kültür Sanat’ta      Çıplak Ayaklar Kumpanyası Ve Shakespeare’in Dizeleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık(YKKSY) bu hafta zengin bir programla sanatseverlerle buluşuyor.Bu haftaki programda ünlü edebiyatçı şair Cevat Çapan’ın sesinden Shakespeare’in dizeleri konseri, Çıplak ayaklar Kumpanyası'dan "Sen Balık Değilsin ki" isimli gösterisi yer alıyor.  


Öte yandan Şanlıurfa’da yer alan ve dünyadaki bilinen en eski anıtsal tapınak olan ve  geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Göbeklitepe konusunda bir konferans olacak. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta 14 Mart Perşembe günü saat: 18:30’da düzenlenen Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe konferansında Prof. Dr. Necmi Karul, Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe’yi ele alacak.

ÇIPLAK AYAKLAR KUMPANYASI'NDAN GÖSTERİ 


Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Sen balık değilsin ki adlı gösterisi 15 Mart Cuma günü saat: 20:00’da Loca’da izleyicilerle buluşuyor. Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu Sen balık değilsin ki, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform'un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi. Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla sahnelendi. 

CEVAT ÇAPAN SHAKESPEARE DİZELERİYLE


Klasik Türk müziğindeki güfteler, Shakespeare’in dizelerini anlamamıza yardım edebilir mi? Şair, çevirmen ve edebiyat profesörü Cevat Çapan’ın bu soruyu sormasına yol açan şey, Shakespeare derslerini verirken karşılaştığı bir sorundu: Anadili İngilizce olmayan öğrencilerin, Shakespeare'in dil inceliklerinin tadına varmalarını nasıl sağlayabilirdi? Çapan böylece ilginç ve eğlenceli bir oyun başlattı ve Shakespeare’in dizelerini klasik müziğimizin yapıtlarıyla bir araya getirdi. 16 Mart Cumartesi günü saat: 17:00’da Loca’da yapılacak olanHarf’ten ve Nota’dan dizisinin Musıki Aşkı Besliyorsa Eğer konserinin biletleri Biletix’te.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.