Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

-BAKANDAN DOMUZ GRİBİ AÇIKLAMASI: ÇOK YAYGIN BİR SALGINDAN BAHSETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

ANKARA (ANKA)- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anamur'da 1 kişinin domuz gribinden vefat ettiğini belirterek, "Bugüne kadar da Türkiye'de, toplama baktığınızda, geçmişten bugüne 12 kişinin vefat ettiğini görüyoruz. Yani çok yaygın bir salgından bahsetmemiz mümkün değil" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genel Kurul'da dün Torba Teklif görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Seçim bölgem Anamur ilçesinde son haftada domuz gribi iddiasıyla 10'a yakın yurttaşımızın yaşamını kaybettiği iddia edilmektedir. Herhangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Sağlıktaki yap-kiralarla ilgili rakamlara işaret eden Kalkınma Bakanı, şu ana kadar 17 kamu-özel hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını belirterek, "Ve buralarda bir Hazine garantisi söz konusu değil, sadece kira taahhüdü söz konusu, bir anlamda kira ödeme taahhüdü söz konusu. Tabii, daha geniş bir alan var. Toplam, hatırladığım kadarıyla, sözleşme tutarı itibarıyla 100 milyar doları aşmış bir paketten bahsediyoruz" dedi.

-"GEÇMİŞTEN BUGÜNE 12 KİŞİNİN VEFAT ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"-

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anamur'la ilgili domuz gribine ilişkin soruya da, "Bana şu an verilen bilgiye göre 1 kişi domuz gribinden vefat etmiş" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu konular dedikodulara, değişik söylemlere açık konular. Dikkatli ifadeler kullanmamız lazım. Burada herhangi yaygın bir durumdan bahsedemeyiz. Herhâlde, çok yakın zamanda Sağlık Bakanlığımız kamuoyunu daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirecektir.

Bugüne kadar da Türkiye'de, toplama baktığınızda, geçmişten bugüne 12 kişinin vefat ettiğini görüyoruz. Yani çok yaygın bir salgından bahsetmemiz mümkün değil. Ama Sağlık Bakanlığımız çok daha detaylı bir bilgilendirmeyi kamuoyuna yapacaktır. Bu konularda yorum yaparken hassas davranmamızda, vatandaşımızın hayatını ilgilendiren konularda otorite kurumlarımızın yaptığı açıklamalara itibar etmemizde büyük fayda var."

-VEKİL EBE, HEMŞİRE SAYISI-

Sağlık Bakanlığında vekil, ebe ve hemşire olarak 560 kişinin çalıştığını ifade eden Kalkınma Bakanı, "Uygulamanın ihtiyaca binaen devam etmesi planlanıyor. Şu an itibarıyla Sağlık Bakanlığımızın yaklaşımı bu şekilde" dedi. (ANKA)

(MG/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.