CHP'den yangın sorusu: Kızılçam ağaç değil mi?

ANKARA (ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yanan ormanlık alanda “kızılçam” ağacının olup olmadığını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması  istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; yanan ağaçları sordu.

Tanrıkulu önergesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Güvercinlik’teki Pina Yarımadası’nda yanan alanda ender bir tür olan Halep Çamı bulunmadığını ve yörenin hakim ağaç türünün kızılçam olduğuna yönelik açıklamalarını anımsatarak, “Yanan alanda ender bir tür olan Halep Çamı bulunmadığı ve yörenin hakim ağaç türünün kızılçam olduğu doğru mudur?” diye sordu. Tanrıkulu, Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Yanan alanda yörenin hakim ağaç türünün kızılçam olması ve bu ağaçların yanması sorun teşkil etmemekte midir? 2002 - 2015 yılları arasında 24 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre çıkan orman yangınlarının sayısı kaçtır? 2002-2015 yılları arasında 24 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre çıkan orman yangınlarında yok olan ağaç sayısı kaçtır? Bu ağaçların türleri nelerdir? Çıkan yangınların sebepleri nelerdir Çıkan yangınlardan sonra dikilen ağaç sayısı türlerine göre nedir? Orman yangınlarının önlenebilmesi için AKP Hükümeti'nin aldığı tedbirler var mıdır? Varsa, bu tedbirler kamuoyuna açıklanacak mıdır?”

(ANKA)

(BK/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.