Öne Çıkanlar tsk galatasaray istanbul sakarya imf Gara ihracat azerbaycan iran AB nato ak parti

Meclis'in tezkere için olağanüstü toplanması bekleniyor

ANKARA(ANKA) – Meclis’in Irak ve Suriye tezkerelerini görüşmek üzere bu hafta veya önümüzdeki hafta olağanüstü toplanması bekleniyor.

Meclis’in Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin 1 yıl uzatılmasını içeren Bakanlar Kurulu Kararı’nı görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırılması bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi’nin süresi 2 Ekim’de doluyor.

İlk olarak 2007 yılında kabul edilen ve altı defa uzatılan Irak tezkeresi ile 2012 yılında kabul edilen ve bir defa uzatılan Suriye tezkeresinin Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta veya önümüzdeki hafta oylanması bekleniyor.

Tatilde olan Meclis’in, Başbakanlık Tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağrılması öngörlüyor. (ANKA)

(MG-OLÇ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.