Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

ABD’li Ve Türk Yöneticilerden Brunson Tweetleri

Amerikalı Pastör Brunson’un ev hapsine alınması ABD ile Türkiye arasındaki gerginliği dindirmedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’den Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunması hükümet yetkililerince Twitter’dan tepki ile karşılandı.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve askeri-sivil casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ABD’li Pastör Brunson’ın ev hapsine alınması ABD ile Türkiye arasındaki gerginliği dindirmedi. ABD’den birbiri ardına gelen açıklamalar Türkiye’de tansiyonu yükseltti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in “Brunson uzun zaman önce serbest bırakılmalıydı. Şu anda ev hapsinde, ancak tamamen serbest bırakılana ve ailesi, dostları ve kilisesi ile yeniden bir araya gelene dek vazgeçmeyeceğiz” şeklindeki Twitter paylaşımının üzerine ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medyadan, “ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!” paylaşımında bulundu.

“Hukuk Kuralları Herkes İçin Geçerlidir”

ABD cephesinden gelen tehditlere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter’dan yanıt verdi. Hukuk ilkeleri yönünde hatırlatmada bulunan Çavuşoğlu, “Hiç kimse bize talimat veremez. Kimsenin tehdidine de boyun eğecek değiliz. Hukuk kuralları istisnasız herkes için geçerlidir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise “Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır” açıklamasında bulundu.

“Tehditkar Dilin Kabul Edilmesi Mümkün Değildir”

BRICS zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a refakat eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ABD Başkan Yardımcısı Pence ve ABD Başkanı Trump’a şu cevabı verdi:

“Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.