Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti

AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Aday Gösterdi

AK Parti Grubu, 24 Haziran seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ı, cumhurbaşkanı adayı göstermek için grup kararı aldı.

AK Parti Grubu kapalı toplandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için grup kararı aldı. Alınan kararı kapalı toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için 316 milletvekilinin imzasıyla karar aldığı grup toplantısında, “AK Parti 24 Haziran seçimlerine hazırdır. Şu ana kadar 7 bin 329 aday adayı başvuru yaptı, bu bir rekordur. 5 bin 997 erkek, bin 332 kadın, 498 engelli, 486 genç kardeşimiz başvuruda bulundu” dedi.

AK Parti, TBMM Grubu, 24 Haziran seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı. Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te AK Parti’nin kapalı grup toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 16 yıllık AK Parti iktidarlarında her anlamda büyüdüğünü ifade etti. Yıldırım, “Türkiye tam 3.5 kat büyüdü. Asla rehavete yılgınlığa kapılmadık. Demokratik rekabetten çekinmedik. 12 kez milletin önüne gittik. Milletimize hesap vermeye her zaman hazırız” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Yıldırım, “Bu benim son grup toplantım. Son Başbakan olarak ülkem ve milletin adına hepinize çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Büyük zorlukları aşarak geldik. İhanetler gördük. Kalleşlikler gördük, engelleri aştık, Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırdılar. Her daim yanında yer alarak saldırılara karşı koyduk, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıktık. Türkiye için yaptığımız hizmetlerin yok olmasına izin vermedik, terörle başaramadıklarını ekonomik terörle başarmak istediler, ancak başaramadılar, başaramayacaklar. Bir gece ansızın toplanıyorlar, Türkiye’nin notunu düşürüyorlar, not düşürürken de gerekçelere bakıyorsunuz, ipe sapa gelmez, gerçeklerle uyuşmayan seçim sürecinde AK Parti'ye nasıl zarar verebiliriz, onun düşüncesi içindeler. Kredi derecelendirme kuruluşları sizin notlarınızın bizim gözümüzde bir kıymeti yoktur. AK Parti siyaseti birlik partisidir, dolayısıyla dilimiz milletin dilidir, milletin dilini, milletin üslubunu siyasete taşıdığımız için başarılı olduk. Davamızı anlatırken dil birliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bizim üslubumuzu medya ve şahsi duygular belirlemeliyiz, bu süreçte zarafet ve nezaketten asla ayrılmayacağız. Başkaları siyaseti kara çalma taktikleri üzerine kurgulayabilir, biz böylesi ucuzluklara tenezzül etmedik, etmeyeceğiz.”

REKOR BAŞVURU YAPILDI

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için partiye rekor sayıda başvuru yapıldığını belirterek, “AK Parti teşkilatları muazzam bir heyecanla Haziran seçimlerine giriyor, şu ana kadar 7 bin 329 aday adayı başvuru yaptı, bu bir rekordur, 5 bin 997 erkek, bin 332 kadın, 498 engelli, 486 genç kardeşimiz başvuruda bulundu. Başvuru yapmayan milletvekili sayımız 23'tür. Arkadaşlarımızın tamamı adaylarımız gibi çalışacağına söz vermiştir” açıklamasında bulundu.

Yıldırım, AK Parti’nin seçim hazırlıkları ile ilgili de şu bilgileri verdi:

“Partimizin bütün teşkilatı seçim sürecinin belirleyicisi olacaktır, temayül yoklamaları pazartesi günü netleşecektir, ara ve üst komisyonlar gerekli değerlendirmeli yapacaktır. Bütün teşkilat mensupları seçim sürecini takip ediyorlar, milletvekili ve il ilçe başkanlarımızı sürecin içindeler, uyum içerisinde seçim kampanyasını yürüteceklerdir, bize yakışan milletin umutlarına, beklentilerine sonuna kadar sahip çıkmaktır, Bize bel bağlayan aziz milletimizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağız.”

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemli olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Güçlü ittifak, güçlü meclis için milletimizin affına başvuracağız, Türkiye üzerinde kirli hesap yapanların hesaplarını bozacağız, bu seçimde millet iradesi yönetime en güçlü şekilde yansıyacaktır, güçlü iktidar, sürekli istikrar demektir. Türkiye yarınlarına daha güçlü ve kararlı bir şekilde yürüyecektir, ülkemizin geleceği için çok büyük projelerimiz var, bir kez daha milletimizin emanetine talibiz. Bu seçime en sağlam çatı altında yürüyoruz, bizim çatımız millettir, bu çatı çökmez, bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Bu ittifak yeni kapı ruhunun ittifakıdır. Birileri mikroskoplarla aday aramasın, birileri kirli pazarlıklarla, hülleyle koşmaya devam etsin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.