Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi öğrenci cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 8 Aralık 2022 Gündem Özeti

Aksakal’dan “30 Ağustos” Mesajı: “Yeniden Sevr Zihniyeti ile Karşı Karşıyayız”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Türk milletinin “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek çıktığı destansı mücadelenin üstünden 97 yıl geçtiğini belirten Aksakal, 97 yıl sonra yeniden Sevr zihniyeti ile karşı karşıya olduklarını vurguladı. 30 Ağustos ruhunun demokratik solcuların kalbinin en derininde olduğunu kaydeden Aksakal, HDP’ye destek açıklamaları yapan siyasi partilere de mesaj gönderdi,  “Evlatlarımızı şehit edenlerle, ormanlarımızı yakanlarla, ciğerlerimizi sökenlerle değil; milletimizle bir ve beraberiz.” ifadelerini kullandı.


DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  


"97 yıl sonra yeniden, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, ulusal birlik ve beraberliğimizi korumak için mücadele ediyoruz"
  
Aksakal, “Türk milletinin “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek çıktığı destansı mücadelenin zaferle sonuçlanmasının üstünden 97 yıl geçti. Bağımsızlığının, egemenliğinin elinden alınmasına, öz vatanında yok ve tutsak edilmeye razı olmayan aziz milletimiz;  Samsun’dan Amasya’ya, Erzurum’dan Sivas’a, Ankara’dan Sakarya’ya, Dumlupınar’dan İzmir’e devam eden şanlı mücadeleyi insanlık tarihinin gördüğü en onurlu ve haklı zaferle taçlandırdı. Demokratik, laik, çağdaş cumhuriyetimizle meyvesini veren Kurtuluş Savaşı’mız; 97 yıl sonra yeniden önümüzü aydınlatıyor. Bizlere sorumluluklarımızı, bu eşsiz vatanın nasıl kazanıldığını hatırlatıyor. 97 yıl sonra yeniden, Sevr Zihniyeti ile karşı karşıyayız. 97 yıl sonra yeniden, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, ulusal birlik ve beraberliğimizi korumak için mücadele ediyoruz. Bizler, Sevr paçavrasını yırtıp atan; milletin namusu, vatanın bağımsızlığı uğruna kelle koltukta mücadele eden önderlerimizin izini takip ediyoruz." dedi. 
 
"Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum"
 
97 yıl önce olduğu gibi, sadece düşmanla değil, o düşmanların işbirlikçileriyle de savaşıyoruz diyen Aksakal, "30 Ağustos ruhu, demokratik solcuların kalbinin en derinindedir.  Teröre, bölücülüğe, emperyalist tezgahlara karşı teyakkuzdayız. Tarihi sorumluluğumuzun farkında, görevlere hazırız. Evlatlarımızı şehit edenlerle, ormanlarımızı yakanlarla, ciğerlerimizi sökenlerle değil; milletimizle bir ve beraberiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum." dedi. 
 
 
 
Milletin namusunu kendi kaderiyle birleştiren, ulusumuzun şanlı mücadelesine önderlik eden, ebedi liderimiz Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, eşsiz mücadelenin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
30 Ağustos Zafer Bayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.