Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Aksakal’dan Mısır’ın A.A. Ofisi Baskınına Kınama Mesajı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Anadolu Ajansı bürosuna polis müdahalesi en hafif tanımlamayla Türkiye Cumhuriyeti'ni taciz etmektir. Gözaltına alınan  gazetecilerin akıbetleri konusunda Türk makamlarına bilgi vermeyi dahi reddeden bir anlayış ancak "darbeci zihniyet tarzı" olarak ifade edilebilir." dedi. 

Mısır polisinin AA ofisine yönelik baskını kınayan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, ‘’ Mısır resmi makamlarının A.A. Kahire Bürosuna yönelik baskın hareketi kabul edilemez. Aynı zamanda bir devlet kurumu olan Anadolu Ajansı bürosuna polis müdahalesi en hafif tanımlamayla Türkiye Cumhuriyeti'ni taciz etmektir. Gözaltına alınan  gazetecilerin akıbetleri konusunda Türk makamlarına bilgi vermeyi dahi reddeden bir anlayış ancak "darbeci zihniyet tarzı" olarak ifade edilebilir. Mısır hükümetini şiddetle kınıyorum, rehin alınan A.A. çalışanlarının kendilerine ve özel eşyalarına zarar verilmeden derhal serbest bırakılmasını dilerken, Anadolu Ajansı kurumuna ve milletimize geçmiş olsun diyorum.’’ şeklinde konuştu.
Ayrıca Aksakal, A.A. Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı telefonla arayarak bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.