Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Bakan Özlü'den ‘Şeker’ Yanıtı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hazine Müsteşarlığına yük getirmeden ve şeker sektörünün oto finansmanı vasıtasıyla "şeker ihracatını destekleme fonunun" kurulmasının zor görülmekle birlikte, bu konuda sektör paydaşlarının ortak talebinin olması halinde değerlendirmeye tabi olabileceğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde, “Şeker sektöründe yaşanan stok sorunlarının aşılması için kristal beyaz şeker üreten firmaların katılımı ile ihracatı destekleme fonu kurulması düşünülmekte midir?” diye sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı şöyle dedi:
“Ülkemiz şeker piyasasında kristal beyaz şeker, yurtiçi talebe göre üretilen A Kotası Şeker, güvenlik payı olarak bulundurulan B Kotası Şeker ile ihraç edilmek kaydıyla üretilen C Şekeri olarak sınıflandırılmaktadır. İhtiyaç olması durumunda (ve Şeker Kurumunca uygun görülmesi halinde), bahse konu şeker türlerinin birbirleri arasında aktarılabilmesi sebebiyle stok sorunu söz konusu olmamaktadır. Ayrıca, şeker üreticisi şirketlerden Şeker Kurumuna iletilen her hangi bir stok sorunu ve şeker ihracatına yönelik düzenleme talebinin bulunmaması nedeniyle, ihracatı destekleme fonunun kurulması gibi bir durum da şimdiye kadar söz konusu olmamıştır.
Hazine Müsteşarlığına yük getirmeden ve şeker sektörünün oto finansmanı vasıtasıyla ‘şeker ihracatını destekleme fonunun’ kurulması zor görülmekle birlikte, bu konuda sektör paydaşlarının ortak talebinin olması halinde değerlendirmeye tabi olabilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.