Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook emniyet Kara Harp Okulu filipinler 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü şemsi bayraktar 30 ocak 2016 hava durumu beypazarı belediyesi içişleri bakanlığı 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Başbakan: Biz Bu Ruhla Terörü Yeneriz

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün bir milattır. Gece boyunca sergilenen, bugün burada sergilenen dayanışma inanıyorum ki yeni bir sürecin de başlangıcıdır. Bu ruhla biz terörü de yeneriz, yaralarımızı da sararız” dedi.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurul’unda konuştu. Başbakan, konuşmasına İstiklal Marşı’nın son kıtasını seslendirerek başladı. Meclis koltuklarından alkış sesleri duyuldu. Başbakan Yıldırım, konuşmasında dün geceki darbe girişiminde hayatını kaybedenleri şu ifadelerle andı:
“Dün gece milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, o mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum. Hepsini bu yüce Meclis’in çatısı altından saygıyla, şükranla selamlıyorum. O kahramanların ailelerine özellikle sesleniyorum. Üzülmeyin, hüzünlenmeyin, onlar peygamberlikten sonraki en büyük rütbeye, en büyük payeye, şehitlik mertebesine ulaştılar. O kahramanlar düne kadar sizin evlatlarınızdı, ancak bugün milletin, hepimizin evlatları oldular. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, o kahramanların isimleri de yaşayacak. Kabirleri nur mekanları cennet olsun. Yaralı kardeşlerimi buradan selamlıyorum, hepsine acil şifalar diliyorum.
Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimi buradan, bu yüce Meclis’in çatısı altından yürekten selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum.”
-BAŞBAKAN YILDIRIM TEŞEKKÜRLERİNİ DİLE GETİRDİ-
Genel Kurul’da konuşan Yıldırım, Cumhurbaşkanına, siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına, meclis gruplarına dayanışmalarından dolayı teşekkür eden Yıldırım, “Polislerimin alnından öpüyorum. Peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı her subayının, astsubayının, uzaman er, erbaş ve erlerinin alınlarından öpüyorum. Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarımıza, medya temsilcilerimize buradan özellikle teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerimize, sabaha kadar kesintisiz ezan ve sala okuyan imamlarımıza, seccadelerinin başında dua eden kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinde bayraklarını alıp sokağa çıkan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
-“YA DEMOKRASİ YA ÖLÜM DİYEREK BU SALONDA DİMDİK DURDUNUZ”-
Başbakan Yıldırım, parlamentoya dün gece TBMM’ye geldikleri için şu sözlerle teşekkür etti:
“Dün gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak Büyük Millet Meclisi’ne geldiniz. Işıkları açtınız, genel kurulu açtınız. Ya demokrasi ya ölüm diyerek bu salonda dimdik durdunuz. Milletin Meclis’inin üzerine bombalar yağdırmaya başladılar, silahlarla taradılar, bir tek geri adım atmadınız. Her birinizin ölümü yanı başınızda hissettiğinizi biliyorum. Dünya parlamentolarına, dünya demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz. Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken sizler de milletin vekilleri olarak burada istiklalinize, demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sarıldınız. Bu tavrınızla tarih bu yüce Meclis’i bir daha yazdı. Bu tavrınızla Türkiye’nin talihini değiştirdiniz. Yüzlerce yıl unutulmayacak bir dayanışma, kardeşlik, işbirliği sergilediniz. Milletimizden sonra en büyük övgüyü tabii ki bu Gazi Meclis hak ediyor, sizler hak ediyorsunuz değerli kardeşlerim.”
-“BUNLAR ASKER DEĞİL, ASKER KILIĞINDA TERÖRİSTLERDİR”-
TBMM’nin 23 Nisan 1920 sonrasındaki en zor, en uzun, en sıkıntılı gecesini yaşadığını söyleyen Yıldırım, dün gece Meclis’e saldırılmasını şu sözlerle eleştirdi:
“İşgal kuvvetleri Polatlı’ya kadar gelmişlerdi ama bu Meclis’e dokunamadılar, dokunmadılar. 1960’da darbe yapanlar milli iradeye, Meclis ruhuna saldırsalar bile Meclis’in bedenine saldırmadılar. 12 Eylül cuntacıları Meclis’i bombalamadılar. 28 Şubat darbecileri Meclis’e dokunmadılar. Ancak dün gece öyle canice, öyle alçakça, öyle pervasızca bir saldırı gerçekleşti ki millet iradesinin tecelli ettiği Meclis’in hem ruhunu hem de bedenini hedef aldılar. Bunlar asker değil, asker kılığında teröristlerdir, canilerdir. Gözlerini kan bürümüştü, cinnet halindeydiler. İhanet ve haşhaş akıllarını teslim almıştı. Bilmedikleri şuydu; milletin evine dokunanın eli yanar. Milletin evine el uzatanın o eli kırılır, milletine evine saldıranın ocağı söner. Daha 24 saat geçmeden elleri yandı, elleri kırıldı, inşallah ocakları da ebediyen söndü.”
-“BUGÜN BİR MİLATTIR”-
Meclis’e kim el uzatırsa akıbetinin dün gece darbe girişimi yapanlarla aynı olacağını belirten Yıldırım, hiçbir darbenin, hiçbir darbe girişiminin, yapanların yanına kar kalmadığını, bundan sonra da kalmayacağını ifade etti ve konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün yeni bir gün, bugün büyük bir badirenin ardından 79 milyonun tek yürek olduğu gündür. Bugün AK Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Halkın Demokrasi Partisi’nin, Meclis dışındaki tüm siyasi partilerin ortak bir sesle darbeye hayır dedikleri, demokrasiye birlikte sahip çıktıkları gündür.
Milletimize, istiklalimize, bayrağımıza, devletimize ve meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl bir araya gelebildiğimizi bütün dünyaya gösterdik. Bugün bir milattır. Gece boyunca sergilenen, bugün burada sergilenen dayanışma inanıyorum ki yeni bir sürecin de başlangıcıdır. Bu ruhla biz terörü de yeneriz, yaralarımızı da sararız.”
Başbakan Yıldırım, Meclis’te bugün oluşan birliktelik ruhuna sımsıkı sahip çıkacağına dair milletin huzurunda söz verdi. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul salonuna Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in geldiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.