Öne Çıkanlar palandöken gündem chp milliyetçi hareket partisi çin tbmm kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

Başbakan Yıldırım: Biz Dükkanı Kapattık

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan adaylarına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Kaybeden bir gün üzülür ondan sonra ‘Allah dünya varmış der’ onun için hiç endişe etmeye gerek yok. Biriniz kazanacaksınız ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz, biz dükkanı kapattık” dedi.

Başbakan Yıldırım, TİM 25. Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini ele alan Yıldırım, “Güven ve istikrar iki sihirli kelime, Türkiye 15 yıldır ne kazandıysa bu sayede kazandı. Eğer Türkiye üç kat büyüdüyse bunun arkasında güven, istikrar vardır. Bu güven ve istikrarı bize bahşeden de aziz milletimizdir milletimize de her türlü takdiri, teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Güvenlerimizi tazelediler” dedi.

“KAYBETSENİZ BİR GÜNDE ATIYORSUNUZ”

Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlere başarı dileyen Başbakan Yıldırım, “Allah zihin açıklığı versin” temennisinde bulunudu.

Genel Kurul’da TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de görevini devredeceğine değinen Başbakan Yıldırım, “Yeni arkadaşlar gelecek. Arkadaşlara başarılar diliyorum adaylara. Gayet güzel demokratik bir yarış oluyor. Aynen bizim yaptığımız gibi geçen hafta da biz bu heyecanı yaşadık rahatladık. Yarın siz de rahatlarsınız. Kazansanız üç saat sürüyor sevinci, kaybetseniz bir günde atıyorsunuz. Onun için kazananın stresi daha çok üç saat keyfini yaşarsınız ondan sonra ne yapacağız diye düşünürsünüz. Kaybeden bir gün üzülür ondan sonra ‘Allah dünya varmış der’ onun için hiç endişe etmeye gerek yok. Biriniz kazanacaksınız ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz Büyükekşi, biz dükkanı kapattık” şeklinde konuştu.

“BORÇLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İthalatın ve ihracatın arttığını söyleyen Yıldırım, “Bu seneden itibaren yavaş yavaş denge kurulmaya çalışılacak, bu yüzden de hem ihracatımızı arttırdığımız zaman cari açığımız azalacak dolayısıyla ekonomimizdeki iyileşme çok daha belirgin hale gelecek. Türkiye borçlanarak büyüyen bir ülke, bu bir sır değil. Bunda da yanlış bir şey yok. Borçlanmaya da devam edeceğiz çünkü bizim açığımız var bu açığı başka türlü kapatamayız. Bir de teknoloji yoğun işlere daha fazla teşvik, destek vereceğiz. Katma değeri yüksek teknolojik fark oluşturan alanlarda ihracatımızı geliştirirsek, ihracatımızın kilo değerini bir buçuk dolarlardan dört dolarlar üzerine çıkartabilirsek aradaki farkı çok daha kolay kapatabiliriz. Onun için akıl terine daha çok yatırım yapacağız” dedi.

“YENİ HÜKÜMET ÖNÜMÜZDEKİ HAFTASONU AÇIKLANMIŞ OLUR”

“Ankara’da işler iyi gidiyor” diyen Yıldırım, “Hükümet zannediyorum önümüzdeki hafta sonu yeni hükümet açıklanmış olur; sekizinde, dokuzunda. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açıklanmış olacak. Meclis çalışmaya başlayacak ve böylece işler aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.  

“MİLLET BUNLARIN İPİNİ ÇEKTİ”

Türkiye’nin olgusunun, algısının çok üzerinde olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, “Sistematik bir algı operasyonuna tabi olduğunuzda bir gerçek, bunu yaşadık. Bunun tipik örnekleri var, seçim kararı açıklandıktan sonra değerlendirme kuruluşları alel acele gündem yapıyorlar, Türkiye hakkında karar alıyorlar. Bunlar seçime öyle veya böyle müdahaleye yönelik hareketlerdi ama millet bunları iplemedi, ipini çekti, bunların işi de bitti. Türkiye’nin siyasetini kimse dışarıdan dizayn edemez. Türkiye’nin siyasetine karar verecek milli iradedir. Milli iradenin sahibi de millettir. Bu vesayet bilmem ne, biz niye bu işleri yaptık kardeşim? Biz durup dururken niye bu sistemi değiştirdik? 15 Temmuz’u hatırlayın, ondan önceki olayları hatırlayın. Keyfimizden mi yaptık? Ne güzel tıngır mıngır gidiyoruz. Başbakanlık da var Bakanlıklar da var ama memleketin geleceği, sürekli birisi bir yerden kafayı gösteriyor, 'ben de buradayım'. Kardeşim sana kim görev verdi? Sana millet bir yetki mi verdi? Yok ama maalesef bu vesayetlerden neler kaybetti Türkiye” dedi.

“ONLARIN DAĞA YÖNLENMESİNİ ÖNLEYECEĞİZ”

Gençleri, aldatılarak yüzlerinin dağa çevrilmesinden kurtardıklarını kaydeden Yıldırım, “Şimdi artık gençler geleceğin planlarını yapıyor. Onların tekrar dağa yönlenmesini önleyeceğiz” dedi. Terörün Türkiye’nin gündeminden çıktığını öne süren Başbakan Yıldırım, ancak bunun yetmediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda etrafımızda terör sponsorlarının da ortadan kalkması lazım. Sınırlarımız ötesindeki alanların da güvenli hale getirilmesi lazım. Onun için de başladık batıdan doğuya gidiyoruz, şimdi doğudan da başladık. Aşağı yukarı 500 kilometrenin üzerinde biz sınır bandımızı şu ana kadar kontrol eder hale geldik. Geriye kaldı 800 kilometrelik bölüm. Onun üzerinde de çalışıyoruz. Ülkemize içeriden ve dışarından herhangi bir tehdit vaki olduğunda gerekeni yapmak için hiç kimseden icazet alma durumunda değiliz. Bu, ülkenin beka meselesidir, güvenlik meselesidir ve istiklal meselesidir bunun gereğini yaparız çünkü bu olmadığı zaman hiçbir şeyi konuşamayız. Can ve mal güvenliği teminat altına alınmayan bir ülkede ne ihracat, ne ticaret ne de bu rakamların bir önemi olur. Bunların bilincindeyiz buna göre Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bundan sonra da Türkiye’nin 2023 hedeflerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi ve ötesine taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.