Öne Çıkanlar palandöken gündem chp milliyetçi hareket partisi çin tbmm kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

Başbakan Yıldırım: Buğday Alım Fiyatını Bin 50 TL’ye Çıkardık

Başbakan Binali Yıldırım, Buğday alım fiyatına ilişkin, “Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik. Bin 50 TL’ye çıkardık” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kırsal Kalkınma Projesi toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, milletin artık sürdüremediği temel sorunlardan kurtarılması gerektiğini dile getirerek, “Sağlık, eğitim, güvenlik, adalet bunun en önemlisi. Refahtan zarar gelmez, fakirlikten zarar gelir” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ İRADE ÖRSELENİYOR”

Yönetim sistemi değişikliğine ilişkin de konuşan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi, 17-25 Aralık, Gezi Olayları, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde yaşananlar ve parti kapatma olaylarının hep AK Parti iktidarı döneminde karşılaşılan sorunlar olduğunu belirtti. Türkiye’nin 60 yılda başına gelmeyen olayın kalmadığını dile getiren Başbakan Yıldırım, “Ne oluyor? Milli irade örseleniyor. Sürekli milli iradeye saldırı var. Diyoruz ki bunlar olmasın, vatandaşımız doğrudan demokrasiye geçsin, dolaylı değil. O yüzden de 16 Nisan’da Anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Bu anayasa değişikliğini de tabi AK Parti olarak biz tek başımıza yapamazdık. Bugün Cumhur İttifakı diye birlikte seçime gittiğimiz MHP ile beraber çıktık” diye konuştu.

“BUĞDAY ALIM FİYATINI BİN 50 TL’YE ÇIKARDIK”

Buğday alım fiyatlarının her sene desteklendiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, bu sene mevsim şartlarından dolayı hasatın biraz erken başladığını kaydetti. Konuya ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çalışmalarını yaptığını dile getiren Yıldırım, “Geçen sene ton başına 940 TL fiyat veriyordu. Bunlar referans fiyatı. Niye bu fiyata ihtiyaç var. Haracılar, tefeciler gelip ölü parasına almak istiyorlar. Bir referans fiyatı olmayınca. İşte burada Ofis devreye giriyor, diyor ki ‘Oraya gelme getir banan ver.’ Vatandaşın, çiftçinin emeğinin, alın terinin zayi olmaması için bir sigorta.  Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik. Bin 50 TL’ye çıkardık. Geçen sene 940 TL’idi, bu sene bin 50 TL olacak, yüzde 12 artış” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.