Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Başbakan Yıldırım: En Çok Bilgi Ve İletişim Teknolojileri Alanına Yoğunlaşmalıyız

Başbakan Binali Yıldırım, “Bilgi tabanlı bir kalkınma modeli izlemek mecburiyetindeyiz. Yani en çok bilgi ve iletişim teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız, buralara daha çok yatırım yapmalıyız” dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara’da NETAŞ’ın 50. yıl etkinliğine katıldı. Yıldırım, 2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirilmesinin şart olduğunu belirterek, “Bunun için de bilgi tabanlı bir kalkınma modeli izlemek mecburiyetindeyiz. Yani en çok bilgi ve iletişim teknolojileri alanına yoğunlaşmalıyız, buralara daha çok yatırım yapmalıyız” dedi.

Önceliğin yerli teknolojiye sahip, katma değeri yüksek ürünler geliştirmek olduğunu ifade eden Yıldırım, NETAŞ ve Çin şirketi ZTE’nin birlikteliğine vurgu yaparak, “Bundan sonra yapacağınız iş burada Türk mühendisinin akıl teriyle, Türk işçisinin alın teriyle yerli içeriği daha fazla ürünler yapmak ve bu ürünleri Türkiye’nin dahil olduğu ve dört saat uçuşlar 56 ülkeye 1.5 milyar nüfusa ulaşacak, yıllık 31 trilyon dolar bir varlığın, gelirin, gayri safi hasılanın olduğu bu alanda en güzel şekilde değerlendireceksiniz “dedi.

“Önümüzde Bir Uzay Kanunu Var”

Yıldırım, Bilgi İletişim Teknolojileri alanında belirlenen politikaların devletin en üst karar vericilerinin dikkatine getirdiklerini ve uygulamaya koyduklarını belirterek, “Yeni yaptığımız yasal düzenlemelerle buradaki sıkıntıların önünü açtık. Önümüzde şimdi bir Uzay Kanunu var, Bilim Teknoloji Kanunu var. Bu kanunu da kısa sürede çıkarmak suretiyle bu alandaki ihtiyacımızı tam anlamıyla gidermiş olacağız” dedi.

Yıldırım, araştırma ve geliştirmelerin kamu ağırlıklı değil, özel sektör ağırlıklı artarak devam etmesinin de önünü açacaklarını ifade etti.

“Yerli Yazılım Geliştirme Platformuna Muhakkak Sahip Olmayız”

Yerli yazılıma da değinen Başbakan Yıldırım, şöyle dedi:

"Yerli yazılım geliştirme platformuna muhakkak sahip olmamız lazım. Bunu yapamazsak, gerçek anlamda teknolojiye, bilgiye sahip olamayız, bilgiyi başkalarının kullanımına, istifadesine sunma imkanımız olmaz. Bundan sonraki öncelikli hedeflerimizin başında bu platformların geliştirilmesi olacak. Bu platformları geliştirmenin bir diğer amacı da yerli kalkınmayı yerli yazılımcılarımızdan, mühendislerimizden en azami verimi alacak şekilde sağlamak.”

“Siber Güvenlik Eşittir Ulusal Güvenlik”

Yıldırım, teknolojinin insan hayatının sürdürülmesi için zorunlu bir birleşen olduğunu belirterek siber saldırılara ve güvenlik önlemlerine dikkat çekti. Yıldırım, siber saldırıların bir firmanın olduğu gibi bir ülkenin güvenliğini de tehdit ettiğini ifade ederek, “Siber güvenlik önlemlerimizi ve kişisel verilerimizin mahremiyetini sağlayacak önlemleri gecikmesiz almamız gerekiyor. Bu artık ulusal güvenliğimizin değişmez ve önemli bir unsuru haline geliyor. Siber güvenlik eşittir ulusal güvenlik. Ülkemizin geleceğe yönelik uzman ihtiyacı bu konudaki açığımızı koşar adımlarla giderek tamamlamak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.