Öne Çıkanlar facebook ING Türkiye Kupasını kim kazandı 30 ağustos kutlamaları iptal edildi Türkiyede darbe girişini hakkında ne dediler 3 temmuz gündem özel 3 temmuz pazar gündemi sancaktepe yapı kredi bankasının ilk çeyrek karı yapı kredi 3 ton dokunulmazlıklar kaldırılacak mı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ

Başbakan Yıldırım: Gül’ün ‘Bana Partim Ne Görev Veriyorsa Hazırım’ Demesini Beklerdim

Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin, “Abdullah beyin başından beri gelip, ‘ben partimin emrindeyim, görevim bitti.  Bana partim ne görev veriyorsa hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti’de gelenek böyledir” dedi.

Başbakan Yıldırım, A Haber, CNN Türk, Haber Türk ve 24 kanalların “Başbakan ile Gündem” ortak yayınına katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün 24 Haziran seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin yarın yapacağı açıklamayı, “Bize ne ya, biz işimize bakalım. Aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Niye bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye hakkı var mı kimsenin? Adaysa buyurur çıkar. Milletin işi gücü var” ifadeleriyle değerlendirdi.  “Siz Abdullah Gül’den ne bekliyordunuz, ne yapması gerekiyordu?” sorusuna ilişkin ise Yıldırım,  “Abdullah beyin başından beri gelip, ‘ben partimin emrindeyim, görevim bitti.  Bana partim ne görev veriyorsa hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti’de gelenek böyledir” şeklinde cevap verdi.

“GARANTİ PEŞİNDE KOŞTUĞUNUZ ZAMAN OLMUYOR”

Türkiye’de siyasetin uzun soluklu olması için parti başkanlarının gerekli riskleri alması gerektiğinin altını çizen Başbakan Yıldırım, “Eğer siz partinin genel başkanıysanız, o siyasi hareketin lideriyseniz, iddianız yoksa, ‘Ben yokum, niye yokum? Burada garanti yok.’ Siyasette garanti olur mu, seçimde garanti olur mu? Gelecekseniz, çalışacaksınız, çabalayacaksınız, vatandaş ikna olursa seçileceksiniz. Garanti peşinde koştuğunuz zamanda olmuyor” diye konuştu.

“BİZ SEÇİM OLMAYACAK GİBİ ÇALIŞIRIZ AMA YARIN SEÇİM OLACAK GİBİ DE HAZIR VE NAZIR BEKLERİZ”

“İlk turda seçim garanti mi?” sorusuna yönelik ise Yıldırım, hiçbir şeyin garantisinin olmadığını söyleyerek, seçimlerde her zaman kendi içinde, bulunduğu şartlar içinde avantajları ve riskleri olduğunu ancak kendilerinin seçim konusunda rahat olduklarını kaydetti. Yıldırım, “Şu bakımdan rahatız, bir seçime her an hazır bir partiyiz. Biz seçim olmayacak gibi çalışırız ama yarın seçim olacak gibi de hazır ve nazır bekleriz. AK Parti’nin genel karakteri budur” dedi.

“28 ŞUBAT’TA ERBAKAN’IN DEVRİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ OYUNUN İÇİNE GİRENLERİ ÖDÜLLENDİRİRSENİZ”

Saadet Partisi ile ilgili ise Yıldırım, bugünkü Saadet Partisi’nin Necmettin Erbakan dönemindeki Saadet Partisi ile bir alakası olmadığını belirterek, “28 Şubat’ta rahmetli Erbakan’ın devrilmesi için her türlü oyunun içine girenleri siz ödüllendirirseniz, bir de ‘Erbakan Ödülleri’ diye adını koyarsanız onun kemiklerini sızlatırsanız” diye konuştu. “Saadet Partisindeki savrulmanın sebebi ne?” sorusuna ise Yıldırım, “İhtiras, çekememe. Başka ne olacak. Yani soruyorlar işte ‘ittifak yapacak mısınız AK Parti’yle’ Saadet Partisi Genel Başkanı’na. ‘Yapacağız, anahtarları teslim etsinler, o zaman yaparız.’ Bu ne demek ya, bu ne ciddiyetsizlik. AK Parti gidip dükkan sizin diyecek” şeklinde cevap verdi.

“15 MİLLETVEKİLİ OLAYI NE KADAR İNCİTİCİ AŞAĞILAYICI BİR ŞEY”

CHP’li 15 Milletvekilinin İYİ Partiye geçmesine ilişkin ise Başbakan Yıldırım, “Yani şu 15 Milletvekili olayı ne kadar incitici bir şey, Ne kadar aşağılayıcı bir şey,  O insanların yüzlerindeki halini görseniz ağlıyor. Ne kadar isteksiz olduğunu.  Sizin verdiğiniz bu oylarla seçtiğiniz arkadaşınızı, gidip başkasına buyur senin olsun deme hakkını bunlar nereden buluyor? Bu kadar seçmene rahatsızlık olur mu? Milletvekilinin bir adı var, itibarı var. Sanki bir şey alıp, satar gibi anlaşma yapılabilir mi?” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİNE BAŞVURACAĞIM”

“Milletvekilliğine başvuracak mısınız?” sorusuna ise Yıldırım, “Başvuracağım. Yani prensip olarak biz milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.