Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Başbakan Yıldırım: Hiç Kimse FETÖ'nün Oyununa Gelmesin

Başbakan Binali Yıldırım, “Hiç kimse FETÖ'nün oyununa gelmesin. FETÖ AK Parti teşkilatları içinde de, diğer partiler içinde de tereddütleri ortaya çıkarmak için her türlü hileye, yalana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü olanlar korunuyormuş. Bu fitnenin ta kendisidir” dedi.
 
Başbakan Yıldırım, 26. Dönem 2. Yasama Yılının ilk grup toplantısını yaptı. Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuşan Yıldırım, FETÖ ile ilgili hem parti teşkilatlarını hem de diğer siyasi partileri uyardı. 1,5 aylık aranın ardından TBMM'nin yeni ve verimli bir çalışma için hazır olduğunu söyleyen Yıldırım, bu dönem bütün siyasi partilere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.
 
Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Yeni dönemde ağır görev meclisini iktidar kanadını temsil ediyor olması nedeniyle AK Parti grubu olarak bizlere düşüyor. Bu yeni dönemde de milletimiz için en güzelini yapmaya gayret edeceğiz. Türkiye’de bunca yıl iktidar olup gücünü desteğini AK Parti kadar yüksek tutan başka bir siyasi kuruluş parti tanımam. Milletin bu teveccühü sorumluluklarımızı daha da artırıyor. Ülkemizin demokrasi tarihinde AK Parti kadar kaderi milletin kaderiyle, ülkenin kaderiyle iç içe geçmiş başka parti yoktur. Bu ağır sorumluluğun altından kalkmak için bize düşen tek görev daha çok çalışmak, daha çok üretmektir. Daha fazla yatırım yapmaktır.”
 
-“KİMSE FETÖ’NÜN OYUNUNA GELMESİN”-
 
Yıldırım son günlerde basına yansıyan AK Parti ile FETÖ’yü ilişkilendirmelere yönelik haberlere atıfta bulunarak, hem parti teşkilatını hem de diğer siyasi partileri uyardı. Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
 
“FETÖ, PKK, DEAŞ alayı bütün terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğü bu dönemde diğer siyasi partilerden de aynı tavrı aynı desteği bekliyoruz. Terör örgütlerine cesaret verecek söylemlerin kimseye faydası yoktur. Bu söylemler bu amansız mücadeleyi baltalar. Kimsenin ülkemize ve milletimize böyle bir kötülük yapmaya hakkı yoktur. Vücuda giren zehir gibi her yere sızabilen söylemlerine karşı çok dikkat etmenizi rica ediyorum. Hiç kimse FETÖ'nün oyununa gelmesin. FETÖ AK Parti teşkilatları içinde de, diğer partiler içinde de tereddütleri ortaya çıkarmak için her türlü hileye, yalana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü olanlar korunuyormuş. Bu fitnenin ta kendisidir. Diğer partilerden de aynı hassasiyet içinde davranmalarını bekliyoruz. AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlar, kendi içinde de aynı temizliği yapmak zorundadır. Biliyoruz ki, AK Parti’den yüz bulamayan FETÖ’cüler soluğu diğer partilerden alıyor. PKK ile mücadele konusunda da benzer sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Tavrımız orada nettir. Suçlu olan kim olursa olsun mutlaka cezası çekecek suçsuz olan hiç kimsenin mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Türkiye terör belasından kurtuluncaya kadar bu yolda durmak duraklamak hedeften sapmak asla yoktur. Biz bu yola baş verdik, 15 Temmuz’da baş vermedik, inşallah vermeyeceğiz.”
 
-KREDİ NOTU-
 
Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu’nun Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine de tepki gösteren Yıldırım, “Bizim notumuzu ancak millet düşürür, üç beş kuruluş düşüremez” dedi. Başbakan Yıldırım kredi notunun düşürülmesi ile ilgili de şunları söyledi:
 
-BELALTI VURUŞLARI-
 
“Son yıllarda çok daha sistematik ekonomik, sosyal ve siyasi saldırılara maruz kalıyoruz. 2013 Gezi olaylarından beri, her hamlenin bir tarafında da ekonomiyi bozma hesabı vardı. Gezi'nin söylemlerinden birinin de ekonomiyi durdurma olduğunu hatırlatırım. Aradığını bulamadıktan sonra 17-25 Aralık'ta ekonomimizi bozmaya, çökertmeye gayret ettiler. 17-25 Aralık'ın hedefleri arasında, büyük projeleri yöneten finans dünyası yöneticilerinin bulunması tesadüf değildir.  Sonra umudu seçimlere bağladılar. Milletin engin sağduyusu sayesinde bu süreçleri de kazasız belasız atlattık. Seçim dalgası da Türkiye'yi sarsamayınca, bölücü terör örgütünü piyasaya sürdüler. 20 Temmuz 2015'ten itibaren bölücü terör örgütü eylemelerine hız verdi. Bu proje de akamete uğradı, çöktü. 15 Temmuz'da altın vuruşlarını denediler. FETÖ neredeyse 40 yıl boyunca büyük bir gizlilikle ordu içine yerleştirdiği kadroları harekete geçirdi. Milletimizin kahramanlığıyla bu ihanet girişiminin de üstesinden gelmeyi başardık. 15 Temmuz'dan sonra bel altı vuruşlarını devreye soktular. Önce derecelendirme kuruluşlarını devreye soktular. Zorlama gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürdüler. Bu not indirimlerini ne piyasa ne uluslararası piyasa ciddiye almadı. 3-5 tane derecelendirme kuruluşu bize not veremez, bize notu millet verir. Biz notu milletten alırız, hesabı da millete veririz. O hesabı da 10 sandık kuruldu, 10'unda da alnımızın akıyla verdik.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.