Öne Çıkanlar facebook ING Türkiye Kupasını kim kazandı tim başkanı mehmet büyükekşi yapı kredi bankasının ilk çeyrek karı yapı kredi üniversite 3 ton dokunulmazlıklar kaldırılacak mı cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak

Başbakan Yıldırım: "Kılıçdaroğlu'nun Yaptığı Komşusunun Evi Yanarken Üşüyen Elini Isıtması"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis önünde kendini yakmaya çalışan vatandaş hakkındaki açıklamaları ile ilgili, “Bunun yaptığı ne biliyor musunuz? Komşunun evi yanarken, gidip yanaşıp elini ısıtmaya benziyor. Üşüyen elini ısıtmaya benziyor. Vatandaşın yanması önemli değil. Onun AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan hazımsızlığı, düşmanlığı o vatandaşın yanmasından daha fazla” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Aksaray il kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Yıldırım, 2019 seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olduğunu ifade etti. 2019’daki seçimlerle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devreye gireceğini söyleyen Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı seçimi artık millet tarafından yapılacak. Bunun için yüzde 50’den fazla oy lazım. Zaten Aksaray, hep yüzde 50’nin üzerinde gidiyor ama Aksaray çıtayı daha da yükseltirse Türkiye’nin çıtası da yükselir” dedi.

“BU ÜLKENİN HUZURUNU BOZANLARA ASLA FIRSAT VERİLMEYECEKTİR”

Dış ve emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçmediklerini söyleyen Yıldırım, “Bugün iplerini ellerinde tuttuğu Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’ deki Kobani’deki terör grupları ülkemizi taciz ediyor, saldırıda bulunuyor ama şunu herkes iyi bilmelidir. Türkiye’ye karşı yapılacak her türlü saldırı ister içeriden olsun ister dışarıdan olsun misli ile karşılık bulacaktır. Bu ülkenin huzurunu bozanlara asla fırsat verilmeyecektir” şeklinde konuştu.

“ONUN AK PARTİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VATANDAŞIN YANMASINDAN DAHA FAZLA”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun meclisin önünde kendini yakmaya çalışan vatandaş hakkında yaptığı açıklama üzerine de konuşan Yıldırım şunları söyledi:

“Bir vatandaş meclis önünde kendini yakmaya kalktı ve ilave ediyor, ‘Kardeşim meclisin önünde niye kendini yakmaya kalkıyorsun. Git kendini yakacaksan sarayın önünde yak.’ Adama bak, insanlık ölmedi kardeşim. Bunun yaptığı ne biliyor musunuz? Komşunun evi yanarken, gidip yanaşıp elini ısıtmaya benziyor. Üşüyen elini ısıtmaya benziyor. Vatandaşın yanması önemli değil. Onun AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan hazımsızlığı, düşmanlığı o vatandaşın yanmasından daha fazla.”

“KÜRESEL TERÖR SINIR TANIMIYOR“

Terörle mücadelenin küresel barış için olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin emniyeti, Türkiye’nin barışı aynı zamanda Suriye’nin Irak’ın bütün komşularının barış ve kardeşliği demektir” dedi. Kendilerinin dış siyaset istikametinin “dostluk” olduğunu belirten Yıldırım’ın konuşması şöyle devam etti;

 “Ankara, ne kadar güvenli ise New York’ta o kadar güvenlidir, Paris’te o kadar güvenlidir, Londra’da aynı şekilde güvenlidir. Çünkü küresel terör sınır tanımıyor. Teröre karşı hiçbir ayrım yapmadan mücadele etmek bütün devletlerin ortak sorumluluğudur. Bugün hala terör örgütleri üzerinden ülkelere operasyon çekme gayreti vardır.  Suriye’deki PYD/YPG, PKK yapılanmasını destekleyen emperyalistler bu bölgede gözyaşının, acıların son bulmasını istemiyorlar. Terör örgütlerini ülkelerinde barındıranlar bu yanlıştan biran önce dönmeli ve gereğini yapmalıdır.”

“ABD YARGIÇLARI FETÖ ELEMANLARININ GÜDÜMÜNE GİRMİŞTİR”

 Konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri’nde(ABD) devam eden Hakan Atilla davası hakkında da konuşan Yıldırım davayı “komik” ve “dayanaktan yoksun” olarak niteledi.  Yıldırım, ABD yargıçları adeta FETÖ elemanlarının neredeyse güdümüne girmiştir. Onların istediği gibi hareket ediyorlar.  Sizin oyunlarınız bize sökmez, kendi hukuk sisteminize verdiğiniz zarar ile kalırsınız. Türkiye, hukuk devletidir ve terörün her türü ile mücadele edebilecek kabiliyete sahiptir. En vahşi terör saldırılarında dahi hukukun içinde kalarak mücadeleyi veren ender ülkelerden biridir.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.