Başbakan Yıldırım: Sınavın Yegane Belirleyici Olacağı Bir Yöntemden Vazgeçilebilir

Başbakan Binali Yıldırım, üniversiteye giriş sistemine ilişkin, “Orta ve uzun vadede, bu işin sınavın yegane belirleyici olacağı bir yöntemden elbette şartlar oluştuğunda vazgeçilebilir” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Gülhane'de Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevdi töreninde konuştu. Yıldırım, üniversiteye giriş sınavında yapılan değişikle ilgili, "İki ayrı zamanda yapılan sınavlar, bir günde iki oturum şeklinde tamamlanacak ve böylece öğrencilerin stersi ikiden bire düşecek. Ama asıl problem üniversitelerde girişin sınava endekslenmesi olmamalı. Üniversitelere giriş, 24-25 Haziran ya da o tarihte yapacağımız sınava bütün kaderimiz bağlanmamalı. Ne olmalı, ortadan liseden birikimimiz ne ise o birikimimizi artı o sınavda elde edeceğimiz sonuçlarla oluşan bir başarı seviyesi belirleyici olmalı” dedi.

“Kendisi De Akademisyen Söylediğine Dikkatle Bakmak Lazım”

Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında “üniversite sınavı kalksın” sözlerine ilişkin, “Kendisi de bir akademisyen tabi ki akademisyen olduğu için söylediğine biraz daha dikkatle bakmak lazım. Biz de onu dikkatle inceleyeceğiz” dedi.

“Burada Bir Seçim Metoduna İhtiyaç Var”

Liseden mezun olacak öğrencilerin sayısı ile üniversitelerin alacağı öğrenci sayısının hemen hemen birbirine eşit olduğunu ancak 2 milyon 400 bin geçmiş yıllardan gelen öğrencinin olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Deniyor girememiş, bir daha deniyor dolayısıyla bunlarla ilgili bir çözüm üretmemiz lazım. Artı bir milyon mezun var, bir milyon kapasite var. Ama herkes 185 üniversitenin 10 tanesine gitmek istiyor. İşi nasıl çözeceğiz? Dolayısıyla burada bir seçim metoduna ihtiyaç var. Dolayısıyla orta ve uzun vadede bu işin sınavın yegane belirleyici olacağı bir yöntemden de elbette şartlar oluştuğunda vazgeçilebilir” diye konuştu.

“TEOG Yerine Gelecek Sistemi Bir Hafta İçerisinde Açıklayacağız”

TEOG’un bu seneden itibaren uygulanmayacağını hatırlatan Yıldırım, yeni gelecek sisteme ilişkin ise “Bizim yapacağımız muhtemelen bir hafta içerisinde de bunun detaylarını anne baba, velilerle paylaşacağız. Yapacağımız şey TEOG’da da öğrencileri sınav stresinden dolayı yanlış yapmalarının önüne geçecek, daha konforlu bir şey getiriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.