Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Başbakan Yıldırım: Üniversiteye Erişim Konusunda Dünyada İkinciyiz

Başbakan Binali Yıldırım, dünyada üniversiteye erişim bakımından Yunanistan’ın birinci, Türkiye’nin ise ikinci sırada olduğunu belirterek, “Yunanistan’ı saymayın bir vilayetimiz kadar ülke yani İstanbul’dan biraz daha küçük. Neyse komşumuz yine de idare edeceğiz, rahat durduğu müddetçe bizim diyeceğimiz bir şey yok” dedi.

Başbakan Yıldırım, MEB Şura Salonu’nda 2017 YLSY Bursiyerleri Yurt Dışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programı’nda konuştu. Yıldırım, dünyanın birçok yerinde bursla gönderilen bilim insanlarının Türkiye için akademik çalışmalar yapmaya devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin gelişme vizyonunda eğitim en başta geldiğini kaydeden Yıldırım, 2018 yılı bütçesinde 134 milyar TL ile eğitimin en büyük payı aldığını belirtti.  Yıldırım, üniversitelerin öğrenci kapasitesine göre en az kontenjanın yüzde 5’i kadar yabancı öğrencinin gelmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

“ÜNİVERSİTLERİ BAYANLAR TESLİM ALMIŞ”

Yıldırım, güzel bir gelişme olduğunu belirterek, üniversitelerdeki kadın öğrenci sayısının erkeklerden fazla olduğunu belirterek, kadın öğretim üyesi sayısının da erkek öğretim üyesi sayısından fazla olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Üniversiteleri bayanlar teslim almış hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GÜN BOYU EĞİTİM DÖNEMİ

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye’nin her tarafında tekli eğitime geçileceğini belirten Yıldırım, “Sabahçı, öğleci dönemi kapanıyor, gün boyu eğitim dönemi başlamış olacak. Bu büyük bir dönüşüm ve gelişmedir. Bunun alt yapısını hazırlamak için Milli Eğitim Bakanlığımız çalışıyor. Burada birkaç büyük ilimiz var onun dışındakilerde sorunumuz yok. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi illerimizde derslik eksiğimiz var bunlar için bir seferberlik başlattık. Öğretmen bakımından hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.  

“YUNANİSTAN RAHAT DURDUKÇA DİYECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK”

Türkiye’deki üniversitelerin sayısıyla gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Üniversite fazla diye bazıları ah vah ediyor, 'Bu kadar üniversiteye ne gerek var. Üniversitesinin de bir havası var, bu sayıları artırırsanız havası azalıyor' diyenler var. Bunlar memleketin evlatlarına yüksek öğretimi tabiri caizse layık görmeyenlerdir. Olabildiğince bütün gençlerimiz üniversiteye erişebilmeli. Şu anda dünyada üniversiteye erişim bakımından ikinci sıradayız, bu son 15 yılda oldu. Birinci Yunanistan, ikinci Türkiye. Yunanistan’ı saymayın Türkiye, bir vilayetimiz kadar ülke yani İstanbul’dan biraz daha küçük. Neyse komşumuz yine de idare edeceğiz, rahat durduğu müddetçe bizim diyeceğimiz bir şey yok.”

“ÜLKEMİZE KİMSENİN LAF SÖYLEMESİNE MÜSAADE ETMEYİN”

Yıldırım, inanca ve manevi değerlere yönelik saldırılara karşı sağlam durulmasını isteyerek, “Orada tabi FETÖ'cülerle, bölücülerle, memleket düşmanı birtakım güruhlarla da karşılaşacaksınız. Sizlere güveniyoruz, onlara hak ettiği cevabı, muameleyi mutlaka yapacaksınız. Şartlarınız ne olursa olsun gençler, ülkemize kimsenin laf söylemesine müsaade etmeyin. Sizden bir elçimiz gibi görev yapmanızı da özellikle bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.