Öne Çıkanlar gündem palandöken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka

Başbakan Yıldırım’dan Taşeron Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Kamu İktisadi Teşekkülleri’nde (KİT ) çalışan işçiler ile ilgili, “Hazine ihtiyaçları oranında bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT’lerde hizmet eden ‘taşeron’ diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek öncelikli olarak bu kadrolardan onlar yararlanmış olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 3. Anadolu Medya Ödülleri töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kamu İktisadi Teşekkülleri ‘nde (KİT) çalışan işçilerin kadroya alınmayacağına yönelik eleştirilere ilişkin sorulan soruya Yıldırım, KİT’lerde çalışan insanların devlet merkezi birimlerdeki memur ve kamu işçisi gibi düşünülmemesi gerektiğini söyledi. KİT’lerin mülkiyetinin hazineye ait olduğunu belirten Yıldırım, “Hazine ihtiyaçları oranında bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da uzun süredir bu KİT’lerde hizmet eden ‘taşeron’ diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek öncelikli olarak bu kadrolardan onlar yararlanmış olacak. Böylece oradaki sorunda çözülmüş olacak” dedi.

“PARTİLERİN KENDİ KURUMSAL KİMLİKLERİNİ MUHAFAZA EDEREK BİRLİKTE SEÇİME GİTMELERİDİR”

AK Parti - MHP komisyonlarının Perşembe günü gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin sorulan soruya Başbakan Yıldırım, “Görüşsünler bakalım, uzun uzadıya olacak iş yok ortada belli. Milli mutabakat, yani partilerin kendi kurumsal kimliklerini, amblemlerini muhafaza ederek birlikte seçime gitmeleridir, işin esası bu. Yapılacak düzenleme bu imkanı sağlayacak şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

“KANAL İSTANBUL İLE MÖNTRÖ’NÜN İLİŞKİLENDİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kanal İstanbul projesi ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi arasındaki tartışmalar üzerine sorulan soruya ise Yıldırım, Montrö Sözleşmesinin boğazlardaki gemi geçişini kapsayan bir anlaşma olduğunu söyledi. Yıldırım, “Kanal İstanbul ise yeniden yapay olarak oluşturulacak bir su yolu. Dolayısıyla buranın hiçbir şekilde Montrö ile ilişkilendirilmesi mümkün değil. Türkiye’nin egemenlik hakları dahilinde buraya, başka yere kanal yapabilir. Bu kanaldan da deniz trafiğini yönlendirebilir”  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.