Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

“Bayrama Ayrı Bir Anlam Katacaktır Adalet Yürüyüşü”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bayramın memlekete huzur getirmesini istiyorum, barış getirmesini istiyorum, esenlik getirmesini istiyorum, gerginliklerden Türkiye çok çekti, çok acılar çekiyoruz gerginliklerden, gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan,  bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nün 10. gününe saat 10.00'da Köroğlu Tesisleri'nden başladı.

“Küskünlükleri Sona Erdiririz, Kardeşçe Bir Arada Oluruz”

Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”ne başlamadan önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bugün Mübarek Ramazan’ın son günü. Dolayısıyla yarın bayram olacak. Bütün yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların bizim için şöyle bir özelliği var, özellikle dini bayramların. Dini bayramlarda hep bir araya geliriz, küskünlükleri sona erdiririz, kardeşçe bir arada oluruz, oturur, sohbet ederiz, sabah oturup kucaklaşırız.

“Bayramın Memlekete Huzur Getirmesini İstiyorum”

Dolayısıyla bayramın memlekete huzur getirmesini istiyorum, barış getirmesini istiyorum, esenlik getirmesini istiyorum, gerginliklerden Türkiye çok çekti, çok acılar çekiyoruz gerginliklerden, gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü, buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerçekten de gerilen, kutuplaşan, söylemlerle adeta yeni düşmanlar yaratan bir Türkiye’den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mısır’a seslenerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu bayram ve Ramazan süresince beni derinden üzen bir başka olay daha var. Onu da sizlerle paylaşmak isterim. Mısır’daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, sonra kucakladık, hava meydanlarına, yollara, caddelere, barajlara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için. Ama ölen geri dönmüyor. Bu nedenle Mısır’daki yöneticilere ve kardeş Mısır halkına açıkça seslenmek isterim, yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp Türkiye’nin tarihine bakın. Biz bu bayramın ve bayramların bütün İslam alemi için barış ve kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor, bütün İslam dünyasında gözyaşı var ama bayramı kutlayacağız Ramazan’dan sonra ve bu olaylar aynen devam ediyor. Umarım bu sağduyu çağrısı yerini bulur ve en azından bu bayram içinde acı, kan ve gözyaşı olmaz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.