Öne Çıkanlar palandöken gündem chp milliyetçi hareket partisi çin tbmm kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

CHP'de 140 Belediye Başkan Adayı Daha Açıklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bildiğiniz gibi önceki Parti Meclisimizin ardından 104 yeni Belediye Başkan adaylarımızı açıklamıştık. Bugünde 140 Belediye Başkan adayımızı daha açıklıyoruz. Bugünkü adaylarımız arasında bir büyükşehir, 10 il adayımız da mevcuttur. Adaylarımızın hepsi de örgütümüzün ve yereldeki tüm kesimlerin üzerinde mutabık oldukları isimlerdir." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve  ardından Parti Meclisi (PM) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Torun, "Ayrıca bugünkü toplantılarımızda örgütlerimizin isteği üzerine aday belirleme yöntemi olarak eğilim yoklaması yönteminin de uygulanması kararını aldık. Adaylarımızı tespit ederken çok çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada ve örgütümüz sürekli sahadan gelen bilgileri değerlendiriyor. Sahada sadece partimizin ve adaylarımızın bilgisini ölçmüyor, çok çeşitli açılardan bir Türkiye fotoğrafı çekiyoruz. Bölgesinin ve ülkesinin sorunlarına kim çözüm üretebilir onu belirliyoruz. Bunun için ince eleyip sık dokuyoruz." dedi.

"1 Büyükşehir, 10 İl Adayı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın. İl Belediye Başkan Adaylarımız da, Artvin İl Belediye Başkan Adayımız Demirhan Elçin, Batman İl Belediye Başkan Adayımız Enver Erdem, Bingöl İl Belediye Başkan Adayımız Vahdettin Uzunyayla, Gümüşhane İl Belediye Başkan Adayımız Bedri Ağaç, Uşak İl Belediye Başkan Adayımız Asım Kalelioğlu, Erzincan İl Belediye Başkan Adayımız İsmail Taş, Karabük İl Belediye Başkan Adayımız Mehmet Durum, Burdur İl Belediye Başkan Adayımız ve mevcut Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz, Giresun İl Belediye Başkan Adayımız ve mevcut Belediye Başkanımız Kerim Aksu, Yalova İl Belediye Başkan Adayımız ve mevcut Belediye Başkanımız Vefa Salman." dedi.  
 

"Seçmenin en büyük isteği seçtikleri başkanların sarayın değil, kendilerinin dertlerini ve beklentilerini anlayan insanlar olması."

Yaptırdığımız araştırmalar seçmenlerin öncelikle iktidara alternatif bir değişim istediğini gösterdiğini belirten Torun, "Seçmenin en büyük isteği seçtikleri başkanların sarayın değil, kendilerinin dertlerini ve beklentilerini anlayan insanlar olması. Vatandaşlarımız partilerden ve Belediye Başkanından kendini dinleyecek, anlayacak ve dertlerine çare olacak yönetimler oluşturmalarını istiyor. Seçmenler yerelliğe ve yerel demokrasiye huzur ve refahı sağlayacak yeni bir belediyecilik anlayışı bekliyor. Sahadaki tarafsız araştırmalar Cumhuriyet Halk Partisi oylarının sürekli yükselişini ortaya koyuyor. Her partiden Cumhuriyet Halk Partisine oy kaymaları olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Halkımızın bizden beklentisi çok fazla ve ülkenin yeni belediyecilik anlayışını bizim ortaya koyacağımıza kesinlikle inanıyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin huzur ve bereket getirdiğini, en yaşanabilir şehirleri ortaya çıkardığını, sadece insani gelişmişlik endeksleri değil seçmenlerimiz de görüyor. Seçmen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde huzur buluyor. AK Partili belediyelerde yaşayan vatandaşlarımız, ilk fırsatta Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin olduğu yerlere kaçıyor. Seçmen evinde huzur ve ülkede huzur istiyor. Bizim belediyelerimiz huzurun ve bereketin teminatıdır. Kazanacağımız her yerde başkanlarımızın ekipleriyle birlikte halkımızın huzuru için canla, başla çalışacaklarına olan güvenimiz tamdır. Huzur ve bereketin Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde olduğunu hem seçmen biliyor, hem de türlü tarafsız araştırmalar bunu gösteriyor." dedi,  

"Başarılı belediyelerimizin sayısını daha da artıracağız."

Hafta sonu kamuoyuna açıklanan Birleşmiş Milletler raporları halkı en çok ilgilendiren sağlık, eğitim ve sosyal yaşam başta olmak üzere tüm önemli alanlarda Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin AK Partili belediyelerden çok çok önde olduğunu gösterdiğini belirten Seyit Torun, "Bu rapora göre çok yüksek insani gelişmişlik kategorisine Türkiye’den giren 30 ilçenin 20’si Cumhuriyet Halk Partili. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yüzde 24’ü yüksek insani gelişmişlik grubuna girerken AK Partiden sadece yüzde 6. Türkiye belediyelerinin yüzde 60’ını elinde tutan AK Partinin başarısızlığı bu rakamlara göre çok daha açık görülmektedir. İlçelerin sağlık, eğitim, ekonomi, çevre, sosyal yaşam, yönetim ve şeffaflık gibi kriterlere dayanılarak hazırlanan bu araştırmada Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu kriterlerin hepsinden çok iyi not aldı. Başarılı belediyelerimizin sayısını daha da artıracağız.
Belediye Başkan adaylarımızın tümünün önüne bölgelerini insani gelişmişlikte en üst sıralara çıkarma hedefini koyuyoruz. Ülkemiz hem içeride, hem de dışarıda çok zor süren bu süreçten geçmektedir. Türkiye’nin ekonomik kriziyle demokrasi bunalımı iç içe geçmiş durumda. Tüm ülkenin kalkınması, refahı ve huzuru tabandan belediyelerden geçer. Bizim Belediye Başkanlarımız hem bölgesinin, hem de ülkemizin refah ve huzuruna taliptir."

Anahtar Kelimeler:
MykPmChp Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.