Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Yıldırım’ı Ziyaret Edecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gelecek hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni sistem nasıl gidiyor, tıkır tıkır işleyecekti. Şirket gibi yöneteceklerdi. Yeni sistemde böyle teker tıkır tıkır dönecekti ama ilk günden öyle balanslar yapıyor, öyle çalkalıyorlar, öyle saçmalıyorlar ki akıllara durgunluk verecek işler yapıyorlar. Çiçeği burnunda, kravatı boynunda askerden bozma yeni Milli Savunma Bakanı, ne söylüyor, bugün imza atmış, altında imza da diyor ki ‘Yayınlanmak üzere başbakanlığa tevdiğine” diyor. Bir başbakanlık var sanıyor. Kendisi daha ‘ben bakan oldum benim apoletler henüz buradaydı ne oldu bu kravatta nereden çıktı, kılıcım nerede’ derken başbakanlığın kalktığını unutmuş beyefendi.”

Mahir Ünal’ın Sözlerine Yanıt Verdi

AK Partili Mahir Ünal’ın açıklamalarına işaret eden Özel, şöyle dedi:

“Mahir Ünal sen nereden geliyorsun. Siyasetin çöplüğünden geri dönüşüm ile geri gelmiş, geri dönüşüm ile kazanılmış bir siyasisin sen. Sen siyasetin çöplüğünü bilirsin. Seni aldılar siyasetin çöplüğüne attılar. Oradan geri dönüşümle geldin sen. Sen siyaset çöplüğünde martı sesi dinliyordun, çok istedin ne yaptınsa yaptın Dombra dinlemeye başladın tekrar.

Biz giden Mahir Bey’i de biliyoruz, dönen kabadayı Mahir’i de biliyoruz. Siyasetin çöplüğünden bahsediyor. Bu çöplüğün içinden geri gelmiş birisi olarak Sayın Mahir Ünal o çöplüğü bizler bilmeyiz ama herkesten iyi sen bilirsin.

Hayati Yazıcı’ya Yanıt Verdi

Bir yandan da Hayati Yazıcı. Hayati Yazıcı yine bütün AKP’de kendini göstermek isteyenlerin daralan siyaset alanındaki gibi kabadayılığa soyunmuş, efendim ‘herkes ağzına burnuna sahip çıksın bedelini yoksa ödermiş.’ Hadi ağzına konuşmaya, burnuna ne, ağzını burnunu kırmak diye bir şey var.”

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun durumuna işaret eden Özel, Anayasanın 83. Maddesini okuyarak, “Enis Berberoğlu milletvekili miydi evet, tekrar aday gösterdik mi evet, seçildi mi evet. Şimdi yeniden kaldıracak diyor. Kaldırdı mı kaldırmadı. Bugünkü Meclis, Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığını yeniden kaldırmıyorsa burada dediği gibi bu soruşturma kovuşturma süremez. Bu kadar basit ama birileri bunu görmezden geliyor. Randevu talebimiz var, gelecek hafta Sayın Genel Başkanımızla Meclis Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğiz. Herhalde bu anayasayı yapanlar, yazanlar, referandumda oy verenler, yürürlüğe sokanlar Kemal Bey okusun diye, Özgür Özel okusun diye değil, birazcık Binali Yıldırım da okusun diye yürürlüğe koymuşlardır” diye konuştu.

Kurultay tartışmaları ve yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Özel, “Bu kürsü parti içi mücadele kürsüsü değil” yanıtını verdi. 

“Valilere Sınırsız OHAL Yetkisi”

OHAL sonrası düzenlemelere ilişkin teklife yönelik soruya Özel, “Valilere sınırsız OHAL yetkisi. Yetkileri sınırsız verdiniz ama valiler geldikleri gibi bu Cumhurbaşkanıyla gidecekler bunu da siz koydunuz. Sizden sonraki Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi demokrasiye geri döndüren cumhurbaşkanı olarak kimseye bu yetkileri vermeyeceği bundan sonra oluşacak Meclis kompozisyonunda bu yetkileri hiçbir kamu görevlisine tanınmaması gereken bu olağandışı, demokrasi dışı yetkileri o valilere vermeyeceğini söylüyoruz” dedi.

Bedelli Askerlik

Bedelli askerlikteki gün tartışmasının hatırlatılması üzerine Özel, “Gişelerde yığılma olunca hadi bakalım ver parayı geç, ver parayı geç, bu doğru bir yöntem değil. Bunu yapısal tartışmak lazım. Benim önerim Milli Savunma Komisyonu başta olmak üzere ilgili komisyonlarda bunları enine boyuna konunun tüm taraflarıyla tartışıp bir çözüme ulaştırmak lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.