Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP'li Biçer: "Kapatmak Dışında Çözümünüz Yok Mu?"

Manisa CHP Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa ili Ahmetli ilçesindeki “Sulama Birliği”nin kapatılacağı iddialarına yönelik vatandaşlar tarafından kendisine iletilen şikâyetlere sessiz kalmayarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

 Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, yaptığı açıklamada Ahmetli Sulama Birliği’nin kapatılması halinde vatandaşların ve üreticilerin ciddi anlamda mağdur olacağına vurgu yaparak, Sulama Birliğinin kapatılma kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Biçer, “Ahmetli ilçemizin sulama birliğinin kapatılması dışında başka bir çözüm bulunamamış mıdır? Yüzlerce üreticimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sulama birliğini kapatmak doğru bir karar değildir! İnsanlarımızın sulama birliğini kullanamaması açıkça mağdur olacakları anlamını taşır!” diyerek sulama birliğinin kapatılması halinde vatandaşların yaşayacağı mağduriyetlere dikkat çekti.

 CHP’li Biçer, ilçede tak geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek “Birçoğunun tarımdan yaşamını idame ettirdiği ve tek geçim kaynağının tarım olduğu bir ilçede sulama birliğinin kapatılması dışında akılcı ve kalıcı başka bir çözüm üretilmesi konusunda bir çalışma yapmak gereklidir! Vatandaşlarımızın ısrarla mağdur edilmek istenmesinin gerekçesi nedir?” ifadelerini kullandı.

Biçer’in Bakan Eroğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde;

"1- Manisa ili Ahmetli ilçesindeki,  Ahmetli Sulama Birliği tarafından verilen sulama hizmetlerinin durdurulacağı yönündeki iddialar doğru mudur? İddialar doğru ise Ahmetli Sulama Birliğinin fesih edilmek istenmesinin gerekçesi nedir?

2- Ahmetli Sulama Birliğinin fesih edilmesi durumunda çiftçilerin yaşayacağı mağduriyetler göz önünde bulundurulmuş mudur?

3- Ahmetli Sulama Birliği’nin faaliyetlerinin durdurulması halinde Ahmetli halkının sulama yapabilmesi için nasıl bir çözüm sağlanacaktır?

4- Ahmetli Sulama Birliği’nin fesih edilmesi ile ilgili alınmış olan resmi bir karar var mıdır? Varsa kararı kimler ne zaman hangi gerekçeyle almışlardır?

5- Sulama Birliğinin faaliyetlerinin sona erdirilmesi ile ulaşılmak istenen amaç nedir?

6- Ahmetli Sulama Birliğinin kapatılmasına ilişkin herhangi bir eylem gerçekleştirilmesi söz konusu ise kapatılacak olan bir birlik için eylül ayında seçim yapılmasının açıklaması nedir?

7- Ahmetli Sulama Birliği’nin kapatılması halinde, Ahmetli ilçesi hangi sulama birliğine bağlanacaktır?

8-  Her ilçe sulama konusunda kendi ihtiyacını karşılayamıyorken Ahmetli Sulama Birliği’nin çalışmalarının durdurulması yaşanacak mağduriyetlerin artmasına ve sulama sorununun artmasına neden olmayacak mıdır?

9- Ahmetli Sulama Birliği’nin çalışmalarına son verilmesinin dışında herhangi bir çözüm sağlanamamış mıdır?

10-Birçoğunun tarımdan yaşamını idame ettirdiği ve tek geçim kaynağının tarım olduğu bir ilçede sulama birliğinin kapatılması dışında akılcı ve kalıcı başka bir çözüm üretilmesi konusunda bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise çalışmanın içeriği nedir? Herhangi bir çalışma yapılmamış vatandaşlarımızın ısrarla mağdur edilmek istenmesinin gerekçesi nedir?"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.