Öne Çıkanlar facebook ING Türkiye Kupasını kim kazandı yapı kredi üniversite 3 ton dokunulmazlıklar kaldırılacak mı mahkeme kararı cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü

CHP'li Hatay Atanamayan Sağlıkçıları Gündeme Getirdi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, onca hastanede boşluk olmasına rağmen sağlıkçıların 9 aydır mağdur edildiklerini belirterek OECD ülkeleri ile karşılaştırma yaptı. CHP'li Topal, “Türkiye'de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 179, OECD ülkelerinde ise bu rakam 339’dur.Türkiye 100 bin kişiye düşen hekim sayısında OECD'yi yakalaması için 135 bin hekime ihtiyacı” var dedi.

CHP'li  Topal, Genel Kurul Görüşmesinde “Dokuz aydır atanmayı bekleyen sağlıkçıların” sorusunu gündeme getirdi. Topal, Atama müjdesi 500 bine yakın sağlıkçıyı, aileleriyle 2 milyon kişiyi ilgilendirmektedir. CHP’li Serkan Topal onca hastanede boşluk olmasına rağmen sağlıkçıların 9 aydır mağdur edilmesine karşı çıkmıştır. OECD ülkeleri ile karşılaştırma yaparak; “Türkiye'de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 179, OECD ülkelerinde ise bu rakam 339’dur.Türkiye 100 bin kişiye düşen hekim sayısında OECD'yi yakalaması için 135 bin hekime ihtiyacı” olduğunu vurgulamıştır.


Topal; “Yıllara göre, Türkiye'de ortalama hekim artışı 4 bin civarında olduğu düşünülürse, Türkiye ancak bu artış düzeyiyle 33 yıl sonra ortalamayı yakalayabilecek.” Bu tablonun düzelmesi için iktidar milletvekillerine ve Sağlık Bakanına seslenen Topal, "Buradan hem iktidar milletvekillerinden hem de Sağlık Bakanlığından bu keşmekeşe son vermelerini ve bir an önce atama bekleyen sağlık personellerinin seslerine kulak vermelerini talep ediyorum." dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.