Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP'li İrgil: "İktidar Çağdaş ve Laik Eğitime Karşı Taarruza Geçti"

Eğitim alanında son dört ayda yapılan değişiklikler üzerine bir değerlendirme yapan TBMM Eğitim Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “İktidar çağdaş ve laik eğitime karşı taarruza geçmiştir. İktidarı uyarıyoruz; çocukların geleceklerine, gelişimlerine, zihinlerine tecavüz etmeyin” dedi.

CHP’li İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında eğitim alanında son dört ayda yapılan değişiklikler üzerinden bir değerlendirme yaptı. İrgil, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında, öğrencilerin alacakları derslerden kalacakları yurtlara kadar düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Diyebiliriz ki; yıllar içinde adım adım uzaklaşılan çağdaş ve laik eğitime karşı iktidar artık taarruza geçmiştir” diye konuştu.

“Tek Sorun Sadece Müfredatta Yapılan Değişiklikler Değildir”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özünde çocukların psikolojisini, fizyolojisini, beyinsel gelişimini, barınma ve güvenliğini ama en önemlisi hakkını önemsemeyen, hatta gasp eden kararlara imza attığını söyleyen  İrgil, şunları kaydetti:
“Tek sorun sadece müfredatta yapılan değişiklikler değildir. Asıl vahim olan çocukların kalplerine, ruhlarına, bedenlerine yapılan saldırıdır. Bizim çağdaş ve laik eğitimden yana olmamızın, çağdaş ve laik eğitimi savunuyor oluşumuzun en önemli nedeni budur. Çocuklarımıza her anlamda istismar yanlıştır ve bu, insanlık adına yanlıştır! Çocukların aklına, vicdanına, çocukluklarına, gelişimlerine saldırmak; çocukları suiistimal ederek kendi ideolojilerimize göre şekillendirmek için zorlamak da bir tür tecavüzdür. İktidarı uyarıyoruz; çocukların geleceklerine, gelişimlerine, zihinlerine tecavüz etmeyin.”

“Evrim Teorisi Çıkarıldı, Cihat Kavramı Getirildi…”

İktidara siyasi anlayışlar ile salt iktidar uğruna tek tip, nesnel olmayan eğitim anlayışını terk etme çağrısında bulunan CHP’li İrgil, son dört ayda eğitim alanında yapılan değişiklikleri ise şöyle sıraladı:

“25 Nisan’da rehber öğretmenlerin psikolojik danışmanlık sorumluluğunu kaldıran yönetmelik değişikliğiyle çocukların sorunlarını dinleyen, çocukların başlarına gelen taciz ve istismarları takip edebilecek öğretmenlerin devreden çıkarılmasına yönelik adım atıldı.
6 Mayıs’ta; Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ndeki değişiklikle, Karaman ve Aladağ’da yaşanan vahim olaylar gibi istismarlara karşı çocuklar açık hale getirildi. Denetim yetkisi de siyasi iradenin temsilcileri olan il, şube ya da ortaöğretim kurumu müdürüne bırakıldı.
5 Temmuz’da; Ortaokulda Kuran kursuna giderek hafızlık belgesi sahibi olan ama TEOG’a girmeyen öğrencilere program kapsamındaki istediği bir imam hatip anadolu lisesine gidebilmesi sağlandı. Yani TEOG’a aylarca çalışmış, ter dökmüş diğer çocuklara karşı bir haksızlık oluşturuldu.
18 Temmuz’da; yeni müfredatın son hali açıklandı; Atatürk ve inkılapları konuları seyreltildi, evrim teorisi çıkarıldı, cihat kavramı getirildi, fen, matematik, biyoloji dersleri azaltıldı.
  
“Diyanet’e MEB Yetkisi”

22 Temmuz’da; Maliye Bakanlığı’nın kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt faaliyetleri için tesis edilmesine ilişkin yönetmeliği yayımlandı. Bu kapsamda kamu taşınmazlarının eğitim faaliyetleri kapsamında devri için eğitim ve öğrenci barınmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanında Diyanet de yer aldı. Yani Diyanet’e MEB yetkisi verilmiş oldu.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.