Öne Çıkanlar palandöken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi çin

CHP'li Öztunç'dan Asker, Polis ve Zabıta İçin Teklif

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bayram izni kullanamayan asker, polis ve zabıtaların bayram tatili süresince mesai ücreti almadan çalıştıkları sürelerin yıllık izinlerine eklenmesi için kanun teklifi verdi.

Öztunç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hazırladığı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi.

Teklife göre, dini bayramlarda güvenlik ve denetim hizmetlerin aksamaması için mesai ücreti almadan görev yapan asker, polis ve zabıtaların bayram tatili boyunca çalıştıkları süre yıllık izinlerine eklenecek.

"Bu Bir Soygundur"

“Kahramanmaraş’ta resmen bir zulüm var. AKEDAŞ zulmü diyoruz biz buna” diyen Öztunç, şöyle dedi:

“AKEDAŞ firması ucuz tarifeye geçileceği gerekçesiyle sözleşmeleri yeniliyor ve sözleşmeyi yenilenirken de ciddi bir para isteniyor vatandaştan. Dijital saatler sökülüyor yerine yeni dijital saatler takılıyor hiç gereksiz yere yapılıyor bu. Ve her haneye 300 Lira 400 Lira ek yük çıkartılıyor. Bu bir soygundur.”

"Tasarruf Yapacaksa Kayınbabasının Başında Bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Sarayına Baksın"

Bir basın mensubunun, “Hazine ve Maliye Bakanı’nın araç envanterinin çıkarılması ve tasarrufa gidilmesi yönünde bir yazısı oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Öztunç, şu yanıtı verdi:

“Öncelikle Sayın Berat Albayrak eğer kamu araçlarında tasarruf yapacaksa, yaptıracaksa kayınbabasının başında bulunduğu Cumhurbaşkanlığı sarayına baksın. Cumhurbaşkanlığı sarayındaki Amerikan tipi lüks araçlar, Amerika menşeli lüks araçlarla başlasınlar kamuda tasarrufa. Eğer kamuda tasarruf yapılacaksa bir bakan yüzlerce arabayla bir şehre gidiyor o araçların sayısı azaltılsın. Eğer kamuda tasarruf yapılacaksa bakanların altındaki özel uçaklar alınsın. Eğer kamuda tasarruf yapılacaksa sarayda ejder meyvesi gibi pahalı meyveler pahalı yemekler ismini benim bilemediğim, söyleyemediğim o pahalı yemekleri, meyveleri tüketmekten vazgeçsinler. Tasarruf önce sarayda başlasın. Sayın Berat Albayrak tasarrufu önce sarayda, kendi bakanlığında ve diğer bakanlıklarda başlatmalı, lüks araçlardan inmeliler.”

Enflasyon

“Enflasyon rakamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Öztunç, “Enflasyon ciddi anlamda arttı. Sayın Cumhurbaşkanı düşeceğini söylüyor, Sayın Cumhurbaşkanının bugüne kadar ekonomik anlamda söylediği hiçbir şey tutmadığı için bu da tutmayacak. Sayın Cumhurbaşkanı ekonomiyi bilmiyor, bilmeden konuşuyor” iddiasında bulundu.

"Aynanın Karşısına Geçsin, Orada Şer İttifakını Görür"

“Sayın Bahçeli’nin yerel seçimlere ilişkin açıklamasında ‘şer odakları’ ifadesi var, ne diyorsunuz?” sorusuna Öztunç, “Sayın Bahçeli daha önce ne diyordu ‘Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz’. Sonra ne oldu Sayın Bahçeli, Erdoğan ile kol kola yürüdü. Bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Bugün ‘şer ittifakı’ diyor yarın başka bir ittifaktan bahseder. Sayın Bahçeli eğer bir şer ittifakı arıyorsa düne kadar her türlü ağır eleştiriyi yaptığı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’yle nasıl bir araya geldiğine baksın. Eğer Sayın Bahçeli şer ittifakı arıyorsa 24 Haziran seçimlerinde kol kola girdikleriyle aynanın karşısına geçsin, orada şer ittifakını görür” yanıtını verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.