Öne Çıkanlar gündem palandöken çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook

CHP’den Ordu Raporu

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’daki sel nedeniyle 5 ilçede hasar oluştuğunu belirterek, “Risk haritalarının çıkarılıp bilimsel verilerin ışığında önlemler ama kalıcı önlemler alınmalıdır. Dere yatakları acilen ıslah edilmelidir” dedi.

Adıgüzel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ordu’daki sel nedeniyle 5 ilçede hasar oluştuğunu belirterek, “Bölge sürekli yağış alan bir bölge, dolayısıyla burada yağış doğal, doğrudur, ancak sel bu işin fıtratında yok. Yani bununla ilgili önlemler alınmalı, risk haritalarının çıkarılıp bilimsel verilerin ışığında önlemler ama kalıcı önlemler alınmalıdır. Dere yatakları acilen ıslah edilmelidir” dedi.

Fındık hasadının geldiğini belirten Adıgüzel, “Hasat da yapıldı neredeyse üretici fındığı pazara indirecek fakat hala fındık taban fiyatı yok. Belli ki hala da hükümet piyasada tekel olan bir İtalyan firmasının manavlara bir fiyat fısıldamasını, onun üzerinden oluşacak olan rakamı da TMO’ya ifade ettirmesini bekliyor, yol bu olacak gibi gözüküyor. Yerli ve milli olduğunu söyleyen bir hükümetin tarım politikasında fındığın fiyatını bir İtalyan firmasına belirletiyor olması takdirlerinize sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ChpORDUSel FelaketiSel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.