Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022

CHP’den Sakarya Valisinin Ağabeyi Hakkında Suç Duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “Açıl kızım, gelen öpsün, giden yalasın” diyen Sakarya Valisinin ağabeyi Metin Balkanlıoğlu hakkında suç duyusunda bulundu.

Altıok, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ağabeyi Metin Balkanlıoğlu’nun Sakarya Valiliği makamına tekbirlerle girdiği görüntülerinin yanı sıra kadınlarla ilgili “skandal” vaazlar verdiğinin ortaya çıktığını belirtti.

Balkanlıoğlu’nun 2016 yılında çekildiği belirtilen söz konusu videoda türban takmayan kadınlar için “Açıl kızım, gelen öpsün giden yalasın” dediğini ifade eden Altıok, kadına karşı her türlü şiddetin ve şiddete teşvikin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirtti.

Altıok, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın her gün arttığı ülkemizde suçu öven, şiddete azmettiren, halkı kadını aşağılamaya, kadına kin, nefret ve ayrımcı duygular beslemeye teşvik eden uygulamalar çağdaş küresel toplum tarafından yazılmış her türlü hukuka, uluslararası sözleşmelere ve evrensel etik değerlere aykırıdır” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin nefret suçlarına ilişkin emsal teşkil edecek pek çok kararı olduğunu vurgulayan Altıok, suç duyusunda, Metin Balkanlıoğlu’nun, Türkiye’nin de tarafı olduğu uluslararası ilgili sözleşme maddeleri ve TCK 122., 125., 213., 216., 217. maddede düzenlenen suçları işlemeye teşvik ve tahrik ettiğini belirtti. Altıok, Balkanlıoğlu hakkında kamu davası açılarak, cezalandırılmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.