Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP’den ‘Sel’ Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, büyükşehirlerde gerçekleşen sel ve taşkın benzeri olayları önleyici kısa ve uzun vadeli planlama yapılıp yapılmadığını sordu.

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden olan İstanbul’un sel ve taşkına sebep olan yer altı sorunu var mıdır? Sel ve taşkın gibi oluşabilecek afetlere karşı önleyici çalışmalar var mıdır? Büyükşehirlerde gerçekleşen sel ve taşkın benzeri olayları önleyici kısa ve uzun vadeli planlama yapılmış mıdır? İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan Vatan Caddesinde geçtiğimiz gün oluşan sel olayının nedenleri ve önleyici tedbirlerin gerçekleştirilmesi için çalışma yapılmış mıdır? İstanbul’un yoğun yağış aldığı dönemlerde benzer sorunları yaşamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihmal ve kusuru var mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.