Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP’li Biçer'den Tarım Bakanına “Üzüm Üreticisi Kış Boyunca Üzüm Mü Yiyecek?"

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Tarım Bakanına; “Üzümünü paraya çeviremeyen üzüm üreticisi bir kış boyunca üzüm mü yiyecek?” şeklinde bir soru yönelterek konuya olan tepkisini dile getirdi.

CHPli Biçer, TBMM Genel Kurulu’nda aldığı söz esnasında Manisalı üzüm üreticisinin sorunlarını dile getirdi. CHP’li Dr. Biçer; “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir diye anılan Manisa’mızın hem yağını üreten zeytin üreticisi hem de balını üreten üzüm üreticisi kan ağlamaktadır. Bin bir emekle yetiştirdiği bağını köklemek zorunda kalan bir üzüm üreticilerimizin seslerine kulak vermek zorundayız! Geçen yıl 5 TL 30 kuruş olan üzüm fiyatı bu yıl 3 TL 20 kuruşa gerilemiştir. Oysaki kuru üzüm üreticisinin kilogram maliyeti 3 TL’dir.” Şeklindeki ifadeleriyle Manisa’daki kuru üzüm üreticisinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti.

Manisa ovasının tarımının %70’inin kuru üzüm olduğunu ifade eden biçer, “üreticimiz yalnız değildir. Mağduriyetlerin giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacak hiçbir sorumluluktan kaçmayacağız!” diyerek Manisalı kuru üzüm üreticilerine olan desteğini de ifade etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.