Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti

CHP’li Karabıyık: İllegal Yapılanmalar Legal Haline Getiriliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğine ilişkin, “Yeni yönetmelik ile illegal yapılanmalar legal haline getiriliyor ve meşrulaştırılıyor. Amaç çocuklara barınma sağlamak değil çocukları siyaseten şekillendirmek” dedi.

Karabıyık, partisine mensup bir grup milletvekiliyle Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliğine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi ve şöyle dedi:
“Yeni yönetmelik ile bu illegal yapılanmalar legal haline getiriliyor ve meşrulaştırılıyor ama tehlikeleri de son derece büyük.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile artık ortaokul öğrencileri için de özel yurt açılabilecek. Bu yeni yönetmelikle birçok sorunun yaşandığı ortaokul öğrencileri için yasal olmayan özel öğrenci yurdu ve pansiyonları yasallaştırma çabası ile bir anlamda karşı karşıyayız.
Ortaokul öğrencileri için de yurt ile birlikte apart ve stüdyo daire açılmasına neden olabilecek bir durum söz konusudur.
Gerçek ve tüzel kişilere ortaokul düzeyinde yurt açma izni verilmesi doğru değildir.
Ayrıca gerçek ve tüzel kişilere yurt, pansiyon açmanın yanı sıra en az 10 öğrenci ile apart ve stüdyo daire açma yetkisinin verilmesi korkunçtur. Bunun anlamı bir apartman dairesi kiralayan tüm gerçek ve tüzel kişiler bu evleri açabileceklerdir. İstismar vakaları bu tür kurumlarda artacaktır.
Yurtlar siyaset yuvası haline geldi ve burada amaç belli. Amaç çocuklara barınma sağlamak değil çocukları siyaseten şekillendirmek.
Bu çocukların barındığı yurtları siyasetin arka bahçesi haline getirmeyelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.