Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

CHP’li Şevkin’den Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge İçin Kanun Teklifi

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Türkiye’nin her bölgesinde, gerek sosyal gerekse ekonomik özgürlüklerinden yoksun ve terör örgütlerinin hedefine rağmen canla başla eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında büyük gayret sarfeden öğretmenlerin çalışma ve emeklilik yaşamında ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınması için meclise kanun teklifi sunan Dr. Şevkin, ‘657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını istedi.


SİSTEM DEĞİŞİYOR, ZİHİNLER BULANIYOR!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağına dikkat çeken Dr. Şevkin, Türkiye’de eğitim sisteminin sürekli değişkenlik gösterdiğini, değişen sistemin gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin zihinlerini bulandırmaktan öteye geçmediğini vurguladı.
Kanun teklifinin gerekçesinde ileri medeniyetler ölçüsünü yakalamanın iktidarların istikrarlı bir eğitim politikası belirlemesiyle birlikte elbette ki öğretmenlerin çaba ve gayretleriyle mümkün olacağına işaret eden Dr. Şevkin,  öğretmenlerin görevdeyken sosyal ve bilimsel çalışmaların içerisinde yer almasının önünün açılması için ekonomik olarak desteklenmesi koşulunun yanı sıra eğitim-öğretim için yıllarca emek verdikten sonra hayatlarının geri kalan bölümlerinde de rahat bir yaşam sürmelerine olanak tanınması gerektiğini söyledi.


ÖĞRETMENLER, EKONOMİK ÖZGÜRLÜKTEN YOKSUN!

Geleceğin emanet edildiği öğretmenlerin yurdun dört bir yanında, ailelerinden uzakta, sosyal ve ekonomik özgürlükten yoksun bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Bu zorluklar yetmezmiş gibi bir de terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Eğitim şehidi öğretmenlerimizin varlığı asla unutulmamalıdır. Hükümetin seçim vaadinde de yer alan ve aradan çok uzun zaman geçmesine karşın henüz tek bir adım atılmaması öğretmenlerimizi derinden yaralamaktadır. Tüm bu gerekçelerle hazırladığımız ‘Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair  teklifimiz, öğretmenlerimizin gerek çalışma yaşamında gerekse emekliliklerinde yeterli ücreti almalarına olanak tanınmasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), kıymetli öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge hakkını daha fazla zaman kaybetmeden teslim etmesini amaçlamaktadır.”


KANUN DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ…

CHP’li Dr. Şevkin’in ‘Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ şöyle:

“MADDE 1-14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “IV. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Öğretmen ve diğer personel 1-3600, 2-3000, 3- 2200, 4-1600, 5-1300, 6-1150, 7-950, 8-850”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.