Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

CHP’li Tezcan: İsimlerin Kamuoyu Önünde Tartışılması Doğru Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Biz en geniş ve güçlü ittifakı kuracak bir modelin peşindeyiz. Herhangi bir isim konusunda rezervimiz yok. İttifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin ve kişilerin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerekir. Bu sorumluluk gerektiren bir iştir” dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismi üzerinde yoğunlaştığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de bu yönde ikna edilmeye çalışıldığı iddialarına ilişkin Tezcan, “Bugün bazı gazetelerin manşetlerine yansıyan, bizim de gördüğümüz haberlerin gerçekle bir ilgisi yoktur. Bu haberlerin kaynağı biz değiliz, CHP’nin yetkili organları değil” dedi.

“İTTİFAKIN KURULMASINI DİNAMİTLEMEK İSTEYEN BAZI ÇABALAR VAR”

Görüşmelerin çok hassas bir biçimde yürüdüğünü belirten Tezcan, şunları kaydetti:

“İttifak görüşmeleri ulu orta konuşulacak şeyler değildir. Biz en geniş ve güçlü ittifakı kuracak bir modelin peşindeyiz. Herhangi bir isim konusunda rezervimiz yok ancak görüyoruz ki bu ittifakın kurulmasını dinamitlemek isteyen bazı çabalar ve çalışmalar var. Muhtemelen sözü edilen haberlerin kaynağı da o çabaların özel girişimleri sonucu ortaya çıkmış olabilir. Gazeteleri suçlamıyorum, sadece haber kaynaklarına bir kere daha dikkat etmeleri uyarısını yapmak istiyorum çünkü bu görüşmeler, ittifak çok hassas nezaket ilişkilerini gerektirir.

“SARAY RAHATSIZ”

Çok geniş bir kesimi, farklı siyasi görüşleri, farklı eğilimleri olan kesimleri bir araya getirecek bir büyük demokrasi buluşması arayışındayız ve bunu başarmaya kararlıyız. Bu çerçevede özellikle bu buluşmayı daha başlamadan sabote etmek isteyen, dinamitlemek isteyen çevreler var. Bu çevrelerin başında tek adam koalisyonu, saray geliyor. Saray özellikle bu tip buluşma girişimlerinden çok ciddi rahatsız çünkü iktidarının sonu oradan geçiyor, reçete orada. Bizi şuna zorlamaya çalışıyorlar, herhangi bir isim aktör üzerinde husumet yaratacak bir dille bu süreci yürütmemizi istiyorlar, biz bu tuzağa düşmeyeceğiz.

“SEÇMENİN BELİRLİ BİR KESİMİNİN GÖNLÜNÜ KIRABİLECEK AÇIKLAMALAR…”

(Cumhurbaşkanlığı için) Aday olmak isteyenler bellidir, aday olma potansiyeli olanlar bellidir. CHP de aday çıkarabilme güç ve potansiyeline her siyasi partiden daha fazla muktedirdir ancak görüşmeler devam ederken görüşmeleri tahrip edecek şekilde özellikle seçmenin belirli bir kesiminin gönlünü kırabilecek açıklamaları yetkili ağızlardan yapmamızı bekleyip ona dönük bir tahrik ve teşvik olduğunu görüyoruz. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Sözü edilen haberlerin de gerçekle bir ilgisi yoktur. CHP bu görüşmeler sürecindeki sonuç almaya dönük hassasiyetini sürdürmeye devam edecektir.”

“BU SORUMLU DAVRANMAK GEREKTİREN BİR İŞTİR”

Tezcan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır” açıklamalarının anımsatılması üzerine de, “Biz hiçbir biçimde ittifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Partilinin, toplumun hassasiyetini biliyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin ve kişilerin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerektiğini de biliyoruz. Bu sorumluluk gerektiren, sorumlu davranmak gerektiren bir iştir. Kısa günü karını elde edeyim derken, uzun günde elde edilecek somut hedefleri kaybetmek doğru değildir. Hepimiz düşünmek zorundayız” diye konuştu.

MİLETVEKİLLERİ TOPLANIYOR

Dün gerçekleştirilen toplantıda Parti Meclisi’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini anımsatan Tezcan, bugün de TBMM Grubu’nun toplanacağını belirterek, “Milletvekili arkadaşlarımız düşüncelerini paylaşacaklar ve aynı, dünkü şekilde verimli bir çalışmayı yürüteceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.