Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP’li Tüm Unutulan Taşeron İşçisini Meclis Gündemine Taşıdı

 
CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, FETÖ bahane edilerek taşeron işçisine verilecek kadronun askıya alındığını, hükümetin taşeron işçisini unuttuğunu söyledi.
 
TBMM’de yerinden söz alarak konuyu Meclis gündemine taşıyan Tüm, hükümeti verdiği sözün arkasında durmaya çağırdı. Tüm, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
“Sayın Başbakan, 2015 seçimleri öncesi ve geçtiğimiz yasama yılında taşeron işçilerine kadro vereceğini açıkladı. Bu konuda çalışma yaptığını ve en kısa sürede yasalaşacağını ilan etti. 1 Kasım seçimleri üzerinden yaklaşık bir yıl geçti, henüz bu konuda söylem dışında somut bir adım göremedik. İşçilerimiz büyük bir umutla bekliyorlar. Hükûmete sormak isterim, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmanız hangi aşamadadır, toplam sayı tespit edilmiş midir, ne kadardır? FETÖ bahane edilerek çalışmanın durdurulduğu söyleniyor, bu doğru mudur? Özel güvenlik görevlilerinin kapsam dışı tutulacağı doğru mudur, bunun sebebi nedir? OHAL gerekçe gösterilerek ülke kanun hükmünde kararnamelerle yönetiliyor, kadroyu kanun hükmünde kararname çıkararak mı vereceksiniz? Bu konuda işçilerimiz Hükûmetten açıklama bekliyor.

İkinci sorum: radyo ve televizyonlarını kapattınız, bu durumun Hitler Almanya’sından bir farkı var mıdır, bu faşizan anlayıştan ne zaman vazgeçmeyi düşünüyorsunuz?”
 

Anahtar Kelimeler:
Mehmet TümChp Pm üyeleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.