Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı 4 milyon TLlik büyük ikramiye hangi numaraya çıktı

Destici’den Bedelli Açıklaması: Herkes İçin 15 Bin TL Rakamını Adil Bulmuyoruz

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, OHAL sonrasına ilişkin teklife, “Biz bu yasa teklifini özü itibarıyla içeriği itibarıyla destekliyoruz” derken bedelli askerlik konusunda da, “Herkes için 15 bin TL rakamını biz adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında OHAL sonrası teklife ilişkin, “Terörle mücadele, terörün tüm unsurlarına karşı mücadele için Meclisimize AK Parti tarafından bir yasa teklifi sunuldu. Yarın komisyonlarda görüşülecek. Biz bu yasa teklifini özü, içeriği itibarıyla destekliyoruz. Elbette ki bizim bu yasa teklifiyle ilgili farklı düşüncelerimiz de var. Önereceğimiz farklı görüşler de var, öneriler var, teklifler var. Belki noksan gördüğümüz yerler var. Ama ilkesel olarak genel hatları itibarıyla BBP olarak bu yasa teklifini desteklediğimizi ve bu yasa teklifinin arkasında olduğumuzu buradan çok açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum” dedi.

Bedelli askerlik teklifine ilişkin de Destici, “Bedelli askerlik konusu… Biz başından itibaren şunu ifade ettik, Büyük Birlik Partisi olarak ilkesel olarak bedelliye karşıyız ama bu çıkacak, eğer çıkacaksa da o zaman bir takım önerilerimiz ve tekliflerimiz var. Asker alma sistemimizde bir problem olduğu açık. Bunun ortadan kaldırılması lazım. Adaletin tesis edilmesi lazım. Yaşa bir itirazımız yok, güne itirazımız yok.  Herkes için 15 bin TL rakamını biz adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.