Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook cezaevlerindeki tutuklu sayısı NÖBETCİ SULH CEZA HAKİMLİĞİ devlet tiyatroları aziiz kocaoğlu tarım ve hayvancılık fuarında ne konuştu 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü emniyet şemsi bayraktar beypazarı belediyesi 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

Genel Kurul'da Anayasa Masası Tartışması

Meclis Genel Kurulu’na dağılan anayasa masası damgasını vurdu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “CHP’nin masayı dağıttığı falan yok” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, “Bu nasıl dayatma olarak görülebilir. O zaman aynı mantıkla bakarsak sizinki dayatma olarak görülebilir” dedi.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında saat 14.00’te toplandı.

Genel Kurul’da dağılan anayasa masası konuşuldu ve komisyonu kimin dağıttığı atışması yaşandı.

-“CHP’NİN MASAYI DAĞITTIĞI FALAN YOK”-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “CHP’nin masayı dağıttığı falan yok. Şunu söylüyoruz; yapılması gereken bir yol temizliği var. Bunlar son derece önemli. Başkanlık sistemini dayatacaksınız biz parlamenter sistemi güçlendirmekten yana ve parlamenter sistem içinde kurulmuş bir komisyon olarak bunu doğru bulmayız. Bunu ifade ediyoruz. Sayın Başkan bir on dakika ara alıyor. Gidiyor bir telefon görüşmesi yapıyor, geri geliyor ve komisyonunun sona erdiğini söylüyor” dedi.

- “SİZİNKİ DAYATMA OLARAK GÖRÜLEBİLİR”-

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, “Başkanlık sistemine dayatma diyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu bu adı üzerinde uzlaşma. Eğer bu ülkede yüzde 50 oy almış bir siyasal parti rejim meselesine ilişkin olarak başka bir teklifte bulunacaksa bunun adına dayatma koymanızı teessüfle karşılarım. Bu elbette ki konuşulacaktır. Nasıl parlamenter sistem konuşuluyorsa Türkiye’nin buna ilişkin tecrübesi konuşuluyorsa AK Parti’nin önerisini de konuşmak eşyanın tabiatı icabı değil midir, bu nasıl dayatma olarak görülebilir.  O zaman aynı mantıkla bakarsak sizinki dayatma olarak görülebilir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.