Öne Çıkanlar palandöken gündem chp çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi

HDP’den Ankara Saldırısı Hatırlatması

HDP, “10 Ekim Barış Mitingine yönelik katliam planından Ankara Emniyeti'nin bilgisi olduğu ortaya çıktı. Peki o günlerde biz ne demiştik, AKP ne demişti?” ifadesini kullanıldı.

HDP’nin resmi Twitter hesabı, “10 Ekim Barış Mitingine yönelik katliam planından Ankara Emniyeti'nin bilgisi olduğu ortaya çıktı. Peki o günlerde biz ne demiştik, AKP ne demişti?” ifadesiyle bir video paylaştı.

Videoda patlama alanından çekilen 3 fotoğraf gösterildikten sonra, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın patlama gerçekleştikten sonra söylediği, “Arkasındaki güçler ortaya çıkar mı? hayır çıkmaz. Çünkü arkasında karanlık bir güç yok, aleni bir güç var. Suruç'taki gibi, Diyarbakır'daki gibi. Yoksa istihbaratın imkanlarının bu kadar güçlü olduğu bir devlette bizi gece gündüz izleyen, dinleyen, takip eden devlette bunun bilgisinin olmamasının imkanı var mı?” ifadeleri yer aldı.

Demirtaş’ın sözlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun patlamadan sonra düzenlediği basın toplantısında HDP lideri Demirtaş’a hitaben kullandığı, “Bu saldırıyı yapanlar, daha ortada kesin bir veri yokken, bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp bir de devleti mesul göstermek, Parlamento'da temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz” sözleri kullanıldı.

Söz konusu videonun sonunda ise Cumhuriyet Gazetesi’nin 13 Nisan 2016 tarihli, manşetinde yer alan “Bombayı biliyorlardı” başlıklı haberine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.