Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet

Hükümetten Salih Müslim’in Serbest Bırakılmasına İlk Tepki

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim'in Çekya mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına hükümetten ilk tepki geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, karar için "Hukuka aykırı bir karardır. Suçluların iadesine dair Avrupa sözleşmesine de aykırı bir karardır. Terörle mücadele konusunda gerek BM'nin gerek AB'nin gerek uluslararası toplumun ortaya koyduğu ortak iradeye de aykırı bir karardır. Çok net şekilde bu terör örgütlerine destek niteliği taşıyan bir karardır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Meclis’te, PYD'nin eski lideri Salih Müslim'in Çekya mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bozdağ, verilen kararın, “uluslararası hukuka aykırı bir karar” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ şöyle dedi:

“Suçluların iadesine dair Avrupa sözleşmesine de aykırı bir karardır. Terörle mücadele konusunda gerek BM'nin, gerek AB'nin gerek uluslararası toplumun ortaya koyduğu ortak iradeye de aykırı bir karardır. Çok net şekilde, bu terör örgütlerine destek niteliği taşıyan bir karardır. Bu karar Türkiye - Çekya arasındaki ilişkileri de olumsuz etkileyecek bir karardır. Tabi şu anda bize ulaşmış bir gerekçe yok. Bakacağız ama sonuç ortada. Sonuç geçmişte bir terör örgütünün kurucusu, yöneticisi olan halen de terör örgütü içerisinde etkin faaliyet de bulunan ve pek çok insanın ölmesine yol açan eylemlerin bizzat talimatını veren bir terörist başı maalesef serbest bırakılmıştır. Hem Kumrular Sokak'ta hem Güven Park'ta pek çok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bir kişinin yaptırdığı faaliyetlerin terör faaliyeti olması için daha kaç tane sivil ve masum insanın hayatını kaybetmesi gerekir? Terör örgütlerinin öldürdükleri Türk vatandaşı olursa veya Müslüman olursa o zaman onları öldürenler terör örgütü sayılmıyor mu? Terör örgütü olarak kabul edilebilmesi için AB üyesi ülkeleri veya ABD'nin vatandaşlarından herhangi birine zarar vermesi şart mıdır? Bütün dünya da Çekya da biliyor ki PYD, PKK, DEAŞ gibi azılı eli kanlı bir terör örgütüdür.”

Bozdağ, bu tür kararların siyasi kararlar olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye terörle etkin mücadelesini devam ettirecek. Uluslararası arenada zaman zaman Türkiye aleyhine kararlar çıkıyor. Bu kararlar Türkiye’nin terörle mücadele azim ve kararlılığını etkilemeyecektir. Teröristlerin dili dini inancı olmaz. Hepsi teröristtir. Bu tür kararlar bizim için sürpriz olmamıştır. Bizim için şaşırtıcı bir karar değil” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.