Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu yapı kredi

İrgil ‘Evetçi’lere Ve Kararsızlara Seslendi: "Yaşananları Unutma, Bu Yanlışa Ortak Olma!"

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, referandumda ‘evet’ vermeyi düşünenlere ve kararsızlara sosyal medyadan seslendi: “Ergenekon’da, Balyoz’da, 2010 referandumunda, açılım sürecinde, Suriye politikasında, FETÖ’de ‘Biz yanılmışız’ diyen iktidar şimdi başkanlık sisteminde yine yanılıyorsa? Geri dönülmez bir yanlışa ortak olmayın!” dedi.

CHP’li İrgil, resmi facebook sayfasından yaptığı açıklamada son yıllarda yaşananları hatırlatarak; ‘evet’ vermeyi düşünenleri sağduyaya davet etti. “Birlikte yaşadık, gördük” diyen İrgil şu ifadelerde bulundu:
“Ergenekon davasında ‘vatansever askerler, masum insanlar tutuklanıyor’ dedik. İktidar ‘muhalefet yalan söylüyor’ dedi. Sonuç; askerler vatansever çıktı, darbeyi engelledi, iktidar ‘biz kandırıldık, siz haklıymışsınız’ dedi.Balyoz davası için ‘kumpastır, Türk ordusunu yıpratmak için yapılıyor’ dedik. İktidar ‘biz bu davaların savcısıyız, devlet bağırsaklarını temizliyor’ dedi. Sonuç; iktidar ‘haklıymışsınız, Millet bizi affetsin’ dedi. 2010 referandumunda ‘artık darbeler son bulacak, güçlü Türkiye olacak, evet deyin’ dediler. Biz ‘yargıyı ele geçirecekler, devleti çökerteceksiniz, hayır deyin’ dedik. Sonuç; FETÖ yargıya ve devlete yerleşti. Açılım sürecinde ‘sorunu mecliste görüşün, terör örgütü ile gizli görüşmeler doğru değil, güneydoğuda terör örgütü silahlandı, kentler bomba ile doldu’ dedik. İktidar ‘muhalefet yalan söylüyor, sizi kandırıyor’ dedi. Sonuç; açılım süreci fiyasko ile bitti. İktidar ‘bizi yanılttılar’ dedi. Tırmanan terörle 900 asker, polis ve korucu şehit oldu. 500 sivil yaşamını kaybetti. Kentler ve ilçeler bombalandı. 350 bin kişi evsiz yurtsuz kaldı. Ülke ciddi bir ekonomik krize sürüklendi. Güven ortamı ve huzur kalmadı.Suriye krizi başladığında, ‘mültecilere sınırda tampon bölge oluşturalım, insani yardım yapalım ama sınırlarımızı kapatalım, teröristler girmesin’ dedik. İktidar ‘3 ayda Şam’da Cuma namazı kılarız’ dedi. ‘IŞİD’e destek olmayın, başımıza bela olur’ dedik. İktidar ‘bunlar sinirli çocuklar ama zararları yok’ dedi. Sonuç; iktidar ‘ABD ve batı ülkeleri bizi kandırdı ve yalnız bıraktı. Bizi yanılttılar’ dedi. Suriye’deki iç savaşta 1 milyon insan öldü. Türkiye savaş nedeniyle milyarlarca dolar kaybetti, 4 milyon Suriyeli ülkemize yayıldı. Türkiye mülteciler için 25 milyar dolar harcadı ve harcamaya devam ediyor. Türkiye güney sınırlarında güvenlik kalmadı ve birçok devletçik kuruldu. Bugün itibariyle 77 gencimiz Suriye’de şehit oldu. IŞİD ve diğer terör örgütlerinin saldırıları ile yüzlerce insanımız yaşamını yitirdi. 11 büyük bombalı saldırı oldu. ‘Devlette F tipi yapılanma oluyor. FETÖ devletin ama en çok sizin başınıza bela olacak’ dedik. İktidar ‘muhalefet yalan söylüyor, cemaate laf söyletmeyiz. Hocaefendi bin yılın alimi ve din adamı’ dedi. Sonuç; iktidar ‘Allah bizi affetsin, millet bizi affetsin. Bizi kandırdılar’ dedi. 15 Temmuz'da Ankara ve TBMM bombalandı. Cumhurbaşkanı’nı öldürmeye çalıştılar. 250 insanımız şehit oldu. Emniyet, ordu ve birçok devlet kurumu çöktü veya felç oldu. Yüzlerce şirkete el kondu. Devlet ve ekonomi ciddi kan kaybetti. Sonucun sonucu iktidar, ‘muhalefet bizi uyarmıştı, haklıymışsınız. Hata yaptık’ dedi. Şimdi iktidar ülkenin ve devletin temellerini sarsacak bir Anayasa değişikliği için halka ne diyor; ‘muhalefet yalan söylüyor, sizi kandırıyor’ diyor. Yaşananlar ortada... Peki ya şimdi yine haklıysak. Geri dönülmez bir yanlışa ‘evet’ diyerek bugüne kadar yaşanan yanlış ve hatalara tekrar ortak olmayın, vebal altına girmeyin.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.