Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet

“İsterseniz Takım Halinde Gelin Vallahi Ben Tek Başıma Geleceğim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonda tartışma çağrısını yinelerken, “İsterseniz birer birer gelin, isterseniz takım halinde gelin, istiyorsanız danışmanlarınızla gelin, vallahi ben tek başıma geleceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Gebze’de sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. “Bu Anayasa değişikliği, vatandaşların hangi sorununu çözecek?” diye soran Kılıçdaroğlu, “İşsizlik sorunu çözecek mi? Hiçbir ilgisi yok. ‘Ekonomide istikrar için yapıyoruz’, ekonomide istikrarı sağlayacak mı? En ufak bir madde bile yok. Büyüme hızını artıracak mı, böyle bir düzenleme de yok. Komşularla barışı sağlamak için bir düzenleme geliyor mu, taşeron işçinin sorunu çözecek mi, yok öyle bir şey. Bu Anayasa değişikliği bu memleketin bu kadar derdi varken, sorunu varken niye memleketin gündemine geldi? Bu Anayasa değişikliğiyle Türkiye’de rejim değiştirilmek isteniyor; ‘Demokratik parlamenter sistemden vazgeçelim, otoriter tek adam rejime geçelim’ diyorlar” şeklinde konuştu.

-“NİYE REJİMİ DEĞİŞTİRİYORUZ?”-

Kılıçdaroğlu, “Soru şu; niye rejimi değiştiriyoruz? Bir Allah’ın kulu çıksın anlatsın, hangi sebep? Parlamenter sistem içinde Milli Kurtuluş Savaşı’nı verdik, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdik, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni püskürttük. Parlamenter sistem içinde büyüdük, çok partili hayata geçtik. Bunlar bizim neyimize yetmiyor? Daha da geliştirelim, daha da büyüyelim, daha da kalkınalım. Şimdi ‘bundan vazgeçelim’ diyorlar, ‘bir kişi olsun, her türlü yetkiye sahip olsun, kimse ondan hesap sormasın.’” diye konuştu.

-“BİRİLERİ BANA ÇATABİLİR, CANLARI SAĞ OLSUN”-

Bunun bir parti meselesi olmadığını, kişi meselesi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Parti meselesi olsaydı mitingler yapardık, başka partilere çatardık.
Öyle bir durum yok, bir demokrasi meselesidir. Vatandaş diyor ki ‘sana çatıyorlar’, birileri bana çatabilir, canları sağ olsun, hiç umurumda değil. Şimdi kavga etme zamanı değil, şimdi memleketi, vatanı, bayrağı düşünme zamandır. Şimdi birlikte yaşama iradesini ortaya koyma zamanıdır. Benim gibi düşünmeyen insanın da hakkını düşünme zamanıdır” dedi.

-“HAYIRLI BİR İŞ OLACAĞINA İNANIYORUM”-

Kılıçdaroğlu, “Bu bir seçim değildir, bu hepimizi ilgilendiren bir kanun değişikliğine ‘Evet’ ve ya ‘Hayır’ oyu vermemizdir, mesele budur. Bir demokrasi oylaması yapacağız; ya demokrasiden yana ya da tek adam rejiminden yana tavrımızı alacağız. Hayırlı bir iş olacağına ben inanıyorum. Demokrasiye sahip çıkacağız, bütün dünya ‘Türkler demokrasiye sahip çıktılar’ diye yazacaklar ama ‘Evet’ demenin vebali ağırdır. 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyunu kullandığımız zaman, evlatlarımıza gururla anlatabileceğimiz bir hikayemiz olacak. ‘Parlamentonun yetkilerini bir adama vermek istediler ama ben bu ülkede demokrasiyi korumak için, çocuklarıma güzel bir Türkiye bırakmak için ben de gittim onurumla ‘Hayır’ oyunu kullandım’ diye anlatabileceksiniz” diye konuştu.

“ONLAR DA GAYET İYİ BİLİYORLAR Kİ BEN DOĞRULARI ANLATIYORUM”-

Her vatandaşın tercihine saygı göstereceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ama bu ülkenin geleceği açısından, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olması açısından demokrasiye ihtiyacımız var” dedi. CHP lideri, “Televizyona çıkıp ‘Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor’ diyorlar. Ben de kendilerine bir çağrı yapıyorum; siz de elinize alın 18 maddeyi, ben de elime alayım 18 maddeyi, bütün televizyon kanalları zaten emrinizde. Gazetecileri de siz belirleyin, televizyon kanalını da siz belirleyin. İsterseniz birer birer gelin, isterseniz takım halinde gelin, istiyorsanız danışmanlarınızla gelin, vallahi ben tek başıma geleceğim. Hatta siz yarım saat konuşun, bana 15 dakika verin. Kim doğruyu söylüyor, söylemiyor vatandaş da öğrenmiş olsun. Gelirler mi, gelmezler çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki ben doğruları anlatıyorum” diye konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.