Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu yapı kredi emniyet

Kılıçdaroğlu: CHP'li Belediyelerde Asgari Ücret 2.200 Lira Olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2019 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; "Ocak 2019'dan itibaren bizim belediyelerde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2.200 lira olacak" dedi

Buradan bizi dinleyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum diyen Kılıçdaroğlu, "1 Ocak 2019'dan itibaren, 1 Ocak 2019'dan itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu bütün yerlerde söz asgari ücret net 2.200 lira olacak. Söylüyorum, arkasında da duracağız. Daha önce de, 2016 yılında da düşük rakam göstermişlerdi, "Bizim bütün belediyelerde asgari ücret 1.500 lira olacak." dedik ve 1.500 lira oldu.

"Bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz"
Şimdi, 1 Ocak 2019'dan itibaren bizim belediyelerde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2.200 lira olacak; bu birinci şartımız, birinci öngörümüz diyen Kılıçdaroğlu,  İkinci öngörümüz ise," Bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz, hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle uğraşmayacağız. Yani kul hakkı yemeyeceğiz, çalıştığın sürece, biz, arkadaşlarım, hep birlikte arkanda olacağız. Dolayısıyla asgari ücreti bu kürsüden ilan ediyorum: 1 Ocak 2019'dan itibaren net, vergisiz 2.200 lira olacak ve yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde de 2.200 lira olacak ve hiç kimsenin işine son verilmeyecek. Bunun garantisi de benim ve bunun garantisi Meclis olacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.