Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook Kara Harp Okulu emniyet 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Pazar Gündem Özeti 31 Mart 2024 Pazar Gündemi 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti 30 Mart 2024 Gündem Özeti

Kılıçdaroğlu: "Feriştahın Gelse Bizi Korkutamaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hakimlerini harekete geçiriyorlar, savcılarını harekete geçiriyorlar, tazminat davaları açıyorlar, milyonluk davalar. Sanıyorlar ki biz geri adım atacağız, çekineceğiz, korkacağız. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından belediyeyi ziyaret etti. Ataşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getireceğiz. Bütün direnmelerine rağmen getireceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz bayrak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz vatan mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hak hukuk adalet mücadelesidir. Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde barış olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde medya özgürlüğü olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde özgürce seçimler olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde belediye başkanları özgürce görev yapamaz. Adaletin olmadığı bir yerde baskı ve zulüm olur. Zulme karşı direnmek de en çok bize yakışır. Çünkü biz Kuva-yi Milliyeciyiz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.

“Geldiğimiz Nokta Yeni Bir Süreci Önümüze Koyuyor”

Geldiğimiz nokta yeni bir süreci önümüze koyuyor. Demokrasi için mücadele ediyoruz. Hak hukuk ve adalet için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz hakkın mücadelesidir. Biz hakkı ve hukuku sağlayacağız bu ülkede. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz bu ülkede. Buradan 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum; sen sandığa gittin, belediye başkanını seçtin, şimdi senin önünde tarihi bir görev var, sen seçimle iş başına getirdiğin, ona makam verdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın, diktaya rağmen sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin. Zalimin karşısında susmayacaksın.

“Biz Masa Başında Kurulan Parti Değiliz”

Belediye Başkanımızla ilgili olarak yapılan işlemin ne kadar gayri meşru olduğunu bütün delilleriyle ortaya koyduk. Beraat eden, dava dolayısıyla veya takipsizlik verilen davalar dolayısıyla açığa alıyorsunuz belediye başkanımızı. Sözde bize gözdağı veriyorlar. Onlara sesleniyorum; biz sizin bildiğiniz bir parti değiliz. Biz masa başında kurulan parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz.

“Bütün Gücünüzle Bile Gelseniz Üstümüze, Bir Tırnağımızı Sökemezsiniz”

Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Biz Kuva-yi Milliyenin ruhu dokularında taşıyan bir partiyiz. Siz bütün gücünüzle bile gelseniz üstümüze bir tırnağımızı bile sökemezsiniz. Sanıyorlar ki bunlar geri adım atacaklar. Bizim belediye başkanlarımız veya akrabaları Man Adasında şirket mi kurdu, böyle bir şey mi var.

Biz hesap soran değil hesap veren bir anlayıştan geliyoruz. Çünkü hesap vermek arkasında kara bir leke bırakmamak anlamına gelir. O nedenle her belediye başkanıma bunu söyledim, Battal Başkanıma da bunu söyledim, hesabını millete vereceksin. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Biz gücümüzü saraydan değil, milletten alıyoruz.

“Feriştahın Gelse”

Hakimlerini harekete geçiriyorlar, savcılarını harekete geçiriyorlar, tazminat davaları açıyorlar, milyonluk davalar. Sanıyorlar ki biz geri adım atacağız. Sanıyorlar ki biz çekineceğiz, sanıyorlar ki biz korkacağız. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz, feriştahın gelse.

Toplumun Vicdanını Ayağa Kaldıracağım”

“Sen Man Adalarında şirket kuracaksın, malı götüreceksin, ‘Kılıçdaroğlu konuşmasın’, ‘konuşmazsa ne iyi olur’ diyorsun. Kılıçdaroğlu konuşacak kardeşim, ne dersen de konuşacak. Bu milletin hakkını ve hukukunu savunacak.

“Paniğe Kapıldılar, Şaşırdılar”

Paniğe kapıldılar, ne yapacaklarını şaşırdılar. Beraat etmiş, davayı yeniden açıyorlar. İstediğiniz kadar dava açın, ne yaparsanız yapın, adalet bizim vicdanımızdadır. Ben bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağım. Bu işin sağı, solu yoktur. Bu bir hak mücadelesidir. Bu nedenle bütün Atatürkçü kardeşlerime, bütün ülkücü kardeşlerime, bütün muhafazakar kardeşlerime, bütün sosyal demokrat kardeşlerime, bütün milliyetçi kardeşlerime hangi görüşten olursa olsun benimle aynı bayrağın altında aynı havayı teneffüs eden bütün namuslu ve dürüst vatandaşlarıma sesleniyorum; bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, bizim mücadelemiz adalet mücadelesidir, bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir, bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir, bizim mücadelemiz bayrak mücadelesidir, bizim mücadelemiz adaleti yüceltme mücadelesidir.

“Reza’nın Önüne Yatanlar Bize Hesap Sormaya Kalkıyor”

Daha düne kadar Reza’nın önüne yatanlar, niye onlara bir şey yapmadınız? Hükümete sormak istiyorum. Reza’nın önüne yatanlara niye bir şey yapmadınız? Ayakkabı kutularında dolarları istifleyenlere niye bir şey yapmadınız? Siz de vicdan yok mu? Siz de ahlak yok mu? Dava Amerika’da görüşülüyor benim vicdanım rahatsız, neden Türkiye ile ilgili bir dava orada görüşülsün. Bir hırsızın bir yolsuzun davası neden Türkiye’de görüşülmüyor, neden o dosya kapatıldı? Reza’nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor? Sen önce bunun hesabını vereceksin.

Dün yurtdışındaydım, sabaha karşı geldim, ilk geldiğim yer burasıdır. Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağız. Hesapları varsa gelir benimle hesaplaşırlar. Başkasını aramaya gerek yok. Benim çocuklarımın da malvarlığıyla ilgili bir sürü şey söylediler. Milyon Ali’nin oluşturduğu havuz medyası söyledi.

“O İhanet Yaftasını Sizin Boynunuza Asacağım”

Bir şey söyledim alındılar, dedim ki o havuz medyasının sahiplerine, onların yöneticilerine, Rıza Sarraf’ı çıkardınız televizyonlara, arkasına da Türk Bayrağını fon olarak kullandırdınız, bunun adı ülkeye ihanettir, o ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım. Hiç endişelenmeyin siz.

“Seni Asmayacağım, Bu Ülkede Rezil Edeceğim”

Bir hırsızın bir yolsuzun bir şarlatanın arkasına Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını koyacaksın, ben buna itiraz edince de çıkıp diyeceksin ki ‘ey Kılıçdaroğlu beni asacak mısın?’ Seni asmayacağım, seni bu ülkede rezil edeceğim, rezil.

“Bana Hesap Mı Sormak İstiyorsun, Sormazsan Namertsin”

Daha dur bakalım, şimdi bu bir başlangıç. Senin de bütün kirli hesaplarını çıkaracağım. Bu milletin önünde sen de hesap vereceksin. Bana hesap mı sormak istiyorsun, sormazsan namertsin.

“Onlar Şeytan, Biz Konuşacağız Ve Söyleyeceğiz”

Mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Öyle bizden rahat rahat kurtulamazlar. Ne yaptık, çoluk çocuğunla ilgili nesi var nesi yok malvarlığını, ben onlar gibi kaçmadım, oturdum dilekçeyi yazdım, TBMM Başkanlığına verdim. ‘Kılıçdaroğlu’nun ailesi, soyu sopu nesi varsa hepsini masaya yatırın, getirin Meclis’e, hepsini sorgulayın, önce elimi ben kaldıracağım’ dedim. Dedim mi, dedim ama onlar buna cesaret edemiyorlar. Çünkü onlar Rıza’dan rüşvet aldılar, malı götürdüler. Onların milletvekillerinin çocuklarına verecek hesapları yoktur, yüzü kızaracaktır ileride torunlarıyla yan yana geldiklerinde. Diyecek ki torunu ‘bir dönem bu ülkede Reza diye bir adam vardı, o adam hırsızdı, bu adam bakanlara rüşvet dağıttı, bu adam Meclis’te görüşülürken bunun dosyasını kim kapattı?’ Bu diyecek ki ‘ben kapattım.’ Peki sen niye kapattın, senin evine de bir ayakkabı kutusu kondu?

Hiç endişeniz olmasın her kuruşun hesabını soracağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Onlar şeytan, biz konuşacağız ve söyleyeceğiz.

“Bütün Belediye Başkanlarınıza Sahip Çıkın”

Bütün vatandaşlarıma çağrı yapıyorum, hangi belediye olursa olsun bütün belediye başkanlarınıza sahip çıkınız. Belediyelere gidiniz. Senin oy verip belediye başkanı seçtiğin kişi gayri meşru yollarla görevden alınırsa o belediye başkanına sahip çıkmak bu milletin onuru ve şerefidir.

“Sana Parça Parça Yediririz Bunları”

20 Temmuz’da, OHAL ile bir darbe yaptılar. Şimdi yerelde bir darbe yapmak istiyorlar, halkın oyuna karşı halkın iradesine karşı. Halkın iradesini yok etmek istiyorlar. Biz bunu size yedirmeyiz arkadaş. Yedirmeyiz, sana parça parça yediririz bunları, parça parça.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.