Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 400 Milyon Turist Entübe Sayısı ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kuşadası Belediyesi Kara Harp Okulu cumhurbaşkanı erdoğan haberleri

Kılıçdaroğlu: Varsa Çoğunluk Kurultay Yapılır, Yoksa Yapılmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzalara ilişkin, “Varsa çoğunluk kurultay yapılır, yoksa kurultay yapılmaz. Bunun büyütülecek bir olay, Türkiye’nin temel sorunuymuş gibi ortaya konmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nu Bakırköy’deki evlerinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzaların bugün saat 16.00’da parti genel merkezine sunulacağının hatırlatması üzerine şunları dedi:

“Partinin iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım zaten. Varsa çoğunluk kurultay yapılır, yoksa kurultay yapılmaz. Bunu daha önce de ifade etmiştim, aynı şekilde yine ifade ediyorum, bunun böyle çok yoğun olarak tartışılmasını da doğru bulmuyorum. Ülkenin bu kadar derdi, sorunu varken, ‘partide kurultay olacak mı olmayacak mı’… İmzalar olursa olur, imzalar olmazsa olmaz. Bunun büyütülecek bir olay, Türkiye’nin temel sorunuymuş gibi ortaya konmasını doğru bulmuyorum.”

Kılıçdaroğlu, “Kırgınlığınız var mı” sorusu üzerine de “Hayır, hiç kimseye kırgın değilim” dedi. “Kızgın mısınız?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Niye kızgın olayım?” yanıtını verdi.

İmzalar Teslim Ediliyor

CHP’de olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz’da başlatılan imza süreci, toplanan imzaların bugün parti genel merkezine teslim edilmesiyle tamamlanacak.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer’in sözcülüğünü üstlendiği muhaliflerce toplanan noter tasdikli imzalar, Genel Merkez tarafından denetimden geçecek. Sahte, mükerrer imza gibi kontrollerin ardından, seçimli kurultay için gerekli olan delege sayısının salt çoğunluğuna ulaşılmış olunması durumunda, 45 gün içinde genel merkezce kurultayın toplanması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.