Kılıçdaroğlu’ndan Trump’a Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın, nüfuslarının büyük çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkenin vatandaşlarını belirli bir süre için ABD’ye almama kararının, evrensel değerlere, temel insan haklarına ve yüzlerce yıllık mücadelelerle elde edilen insanlığın ortak kazanımlarına aykırı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Twitter’daki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, her egemen ülkenin, kendi güvenliğini teröre karşı koruma hakkının olduğunu ancak bir dine ve inanca dönük ayrımcı uygulamaların kabul edilmeyeceğini vurguladı. Asıl olanın terörün yoğunlaştığı ülkelerde istikrar, refah ve barışı sağlamak için çalışmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu amaca ulaşılırsa zaten terör sorunu da mülteci sorunu da kaynağında çözülecektir” dedi.

Başta İslam dini olmak üzere, bütün inançlar ve dinlerin barışı, adaleti ve sevgiyi öğütlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Din, inanç, mezhep farkı gözeterek, ayrımcı politikalar izlemekse terörü besler. İnançları kullanarak teröre başvuranlarla, dünyadaki bütün ülkeler ortak mücadele etmelidir. Bir ülkeyi ve vatandaşlarını toptancı bir anlayışla terör şüphelisi olarak görmek çağ dışıdır. Bu bağlamda New York Federal Mahkemesi’nin kararnameyi askıya alan kararından memnuniyet duyuyoruz.

CHP, mülteci üreten savaş politikalarının karşısında, göçmenlerin ve mültecilerin haklarını savunan milyonların yanındadır.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.