Öne Çıkanlar gündem palandöken çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook

Meclis’te ‘İttifak’ Satrancı

Meclis’in “ittifak” mesaisi haftaya başlıyor. AK Parti ve MHP’nin hazırladığı ittifak teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’nda Salı günü görüşülecek. Teklife karşı sert muhalefet yapacak olan CHP, ittifaka karşı barajın sıfır olmasını önerecek. CHP, komisyonda ittifak teklifini önerge yağmuruna tutacak.

Anayasa Komisyonu, 27 Şubat Salı günü saat 16.00’da toplanacak ve Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.

Teklife karşı çıkan CHP, komisyonda sert muhalefet edecek. CHP, Meclis’te bir yıl önce verdikleri parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi paketini savunacak olan CHP, ittifaka karşı barajın sıfır olmasını önerecek. Komisyonda birleştirme teklifi verecek olan CHP, her bir madde için önerge verecek. CHP, ittifak teklifini adeta önerge yağmuruna tutacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.