Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook emniyet Kara Harp Okulu filipinler 30 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak karayolları genel müdürlüğü şemsi bayraktar 30 ocak 2016 hava durumu beypazarı belediyesi içişleri bakanlığı 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

MHP’li Adan: Güneydoğu’daki Seçmen HDP’ye Kendini Teslim Etmediğini Göstermiştir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Güneydoğu’daki seçmen, PKK’nın namlusu tarafından tehdit edilmediği müddetçe, HDP’ye kendini teslim etmediğini son seçimlerde ve referandumda göstermiştir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, basın açıklaması yaptı. MHP’yle AK Parti ittifakına dikkat çeken Adan, “Sadece 2019 seçimleri için değil; Türkiye’nin yarınlarını şekillendirecek önümüzdeki yılların tamamında işe yarayacak bir ittifak için hep beraber yol alınmaya başlanmıştır. Partileri temsilen oluşan kurullar; meselenin ayrıntılarını ciddiyetle ele alacak ve bu birleşme ruhunun yol haritasını çıkaracaklardır” dedi.

“PKK’NIN ÖZYÖNETİM HAYALLERİ GÖMÜLDÜKÇE, ALDIKLARI SİYASİ SONUÇLAR DEĞİŞMİŞTİR”

MHP'li Adan, CHP’li milletvekillerinin MHP’yi hedef gösterdiğini belirterek, “CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen şahsın üslubu da CHP’yi toprağın altına gömme planının son delilidir. Ermeni soykırımını savunan, Türkiye düşmanlığını normalleştiren, devlete hakaret eden bu kişinin sosyal medya paylaşımları; CHP yönetiminin bilinçaltı fotoğrafıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti-MHP ittifakının Türkiye’nin güneydoğusundaki seçmen tarafından çekinceyle karşılanmadığını iddia eden Adan, “Güneydoğu’daki seçmen, PKK’nın namlusu tarafından tehdit edilmediği müddetçe, HDP’ye kendini teslim etmediğini son seçimlerde ve referandumda göstermiştir. Şehirleri teslim almaya çalışan PKK’nın beli kırılıp, açtıkları hendeklere özyönetim hayalleri gömüldükçe; bölgede aldıkları siyasi sonuçlar değişmiştir” dedi.

“KÜRT KARDEŞLERİMİZ OYLARINI, ‘MHP’YE RAĞMEN’ VERMİŞ DEĞİLLERDİR”

Adan, açıklamasında şunları kaydetti:

“AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu milli bloğun referandumda vaat ettiği; ‘milletiyle kaynaşmış ve güçlü devlet’ kavramıyla Kürt vatandaşlarımızın bir problemi yoktur. Ayrıca o hokkasında mürekkep yerine pislik bulunan kalem erbabı şahısların iddia ettikleri gibi; Kürt kardeşlerimiz oylarını, AK Parti’yle MHP’nin oluşturduğu birliktelik tablosundan rahatsız oldukları halde kerhen, yani ‘MHP’ye rağmen’ vermiş değillerdir. Bizzat MHP’nin ve ülkücü kadroların kendisi; güneydoğu insanımıza huzur veren ‘güçlü devlet’ algısını oluşturan gerçek yapıdır.

Bayrağımızda dalgalanan üç hilalin ışığına gönül vermiş, hatta bu uğurda ömrünü vermiş binlerce Kürt kardeşimiz; bu karşılaştırmalardan dolayı en çok kırılan kişilerdir. Bölgenin gerçeklerinden ve ülkücü hareketin mazisinden bihaber bölücü taşeronları; Türkiye’yi yeniden boşluğa düşüremeyeceklerdir. Ortada milli bir mesele vardır ve bu noktada bizim inadımızı kıracak, bizim inancımızı köreltecek bir güç; daha dünya üzerinde yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.