Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı 4 milyon TLlik büyük ikramiye hangi numaraya çıktı

MHP’li Akçay Doğumunun 100. Yılında Alparslan Türkeş’i Mecliste Andı

Alparslan Türkeş’in doğumunun 100 üncü yılı münasebetiyle TBMM’de bir konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan AkçayBaşbuğ Türkeş ileri görüşlülüğü, isabetli tespitleri, vatan millet sevdalısı bir devlet adamı vasfıyla milyonlarca gencin yetişmesine vesile olmuş, bize Türk milliyetçiliği, ülkücülük ve Milliyetçi Hareket Partisi gibi büyük bir miras bırakmıştır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay Alparslan Türkeş’in doğumunun 100 üncü yılı münasebetiyle TBMM’de konuşma yaptı. Alparslan Türkeş’in, Sultan Alparslan’ın vefatından 845 yıl sonra, O’nun hayata gözlerini yumduğu gün 25 Kasım’da dünyaya geldiğine dikkat çeken Akçay“Başbuğ Türkeş doğumuyla adeta Alparslan’dan hem adını, hem ülküsünü devralmıştır.” dedi.

Alparslan Türkeş’in devletin ve milletin her alanda kalkınması, yine kudret sahibi olması için düşünmeye başladığını belirten Akçay “Erken başlayan gönül ve beyin mesaisi, ileriki zamanlarda yazıya ve aksiyona geçirilmiş, 9 Işık Doktrini ile somutlaşmış, milletimizle paylaşılan bir düşünce sistemi ve kalkınma modeli halini almıştır.” dedi.

MHP’li Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“Alparslan Türkeş yüreğindeki millet ve vatan aşkıyla harp okuluna girdi. Ağustos 1938’de teğmenliğini Atatürk tasdik etti. Böylelikle Atatürk’ün imzasıyla asil Türk ordusunun şerefli bir subayı olmuştur. Başbuğ 27 yaşında dişiyle, tırnağıyla mücadele ettiği ülkü yolunda tabutluklarda işkenceye uğradı, tırnakları çekildi. 12 Eylül zindanlarında susturulmak istendi. Ancak ne O’nu susturabildiler; ne de kutlu davasını yok edebildiler.

1980 darbesine kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13 il başkanı, 44 ilçe başkanı, çoğu ailesiyle birlikte katledildi. Binlerce ülkücü şehit edildi. Ancak bunca saldırıya ve zulme rağmen ülkü çınarı büyüdükçe büyüdü.

“Cesaretin, ferasetin, dirayetin, İslam ahlak ve faziletinin ete kemiğe bürünmüş halidir”

“Başbuğ Türkeş şöyle der: “Ülküsüz insan dümensiz, pusulasız bir gemi gibidir.” Alparslan Türkeş ülkü sahibi bir fikir ve hareket adamıdır. Cesaretin, ferasetin, feragatin, dirayetin; Türklük gurur ve şuurunun, İslam ahlak ve faziletinin ete kemiğe bürünmüş halidir.

Genç yaşta gönlüne düşen sevdayı bir fikir hareketine dönüştürmüş, zamanın ve mekânın kervanına katmıştır. Milliyetçilik fikriyatını siyasetin merkezine oturtmuş, siyasi bir program haline getirmiştir.Bu siyasetin merkezinde millet ve demokrasi vardır. Millet ve milliyetçilik; çok partili demokrasiyi esas alan, kapsayıcı, toplayıcı, hiçbir farklılığı ayrılığa, ayrıcalığa gerekçe saymayı reddeden bütünleştirici bir anlayıştır bu. Bütün özellikleriyle, topyekûn varlığıyla ayrılık kabul etmeyen Türk milleti anlayışı ve siyasetidir bu.Bu nedenle MHP; milleti bir bütün olarak referans aldığı için etnikçiliğe ve ırkçılığa; demokrasiyi referans aldığı için de her türlü totaliterliğe ve faşizme karşıdır.

Başbuğ Türkeş yalnız Türkiye için değil, tüm Türk Dünyası için de bir lider olmuştur.O, Türk siyasetinin ve devlet hayatının mümtaz şahsiyeti olarak Türk milletinin devletiyle, vatanıyla onurlu bir şekilde kıyamete kadar yaşamasını ülkü edinmiştir.

“Emaneti devralan kadrolar bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele ediyor”

“İleri görüşlü, isabetli tespitleri, vatan millet sevdalısı bir devlet adamı vasfıyla milyonlarca gencin yetişmesine vesile olmuş, bize Türk milliyetçiliği, ülkücülük ve Milliyetçi Hareket Partisi gibi büyük bir miras bırakmıştır. Milyonlarca seveni “Başbuğ Türkeş” nidalarıyla yüreklerinde Yesevi ateşi, gönüllerinde Yunus sevgisi, bakışlarında Fatih bakışı ve duruşlarında Atatürk duruşuyla kutlu yolu takip ediyorlar.

Emaneti devralan Ülkücü kadrolar bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele etmektedir. Mekânı nur olsun, şahidimdir dediği şehitler yoldaşı olsun. Sözlerime son verirken Başbuğ Türkeş’in şu çağrısını büyük bir onurla tekrarlıyorum: “Davran ey Türkoğlu davran. Elde kalan son vatan parçasıdır. Bir bozkurt gibi davran. Gayrete gel, çalışmaya koyul. Eski günler yeniden doğsun. Zafer ve şan bayrakları ufuklara doğru yeniden açılsın. Her şeyin üstünde büyük Türkiye… Bizim bahtiyar Türkiye’miz yükselsin…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.