"Millet Bahçeleri Projemiz Milletimiz Tarafından Da Büyük Bir Şevkle Sahiplenilmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında, “Millet Bahçeleri projemiz, hayırlı işlerde yarışma anlayışımızın son ürünüdür ve hamdolsun milletimiz tarafından da büyük bir şevkle sahiplenilmiştir. Türkiye’yi, özellikle de şehirlerimizi yemyeşil hâle getirene kadar, Millet Bahçelerimizle, ağaç dikimlerimizle ve diğer faaliyetlerimizle durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Millet Bahçeleri Açılış Töreni’ne katıldı. Açılış töreninde yaptığı konuşmasında Millet Bahçeleri projesinin millet tarafından büyük bir şevkle sahiplenildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi, özellikle de şehirlerimizi yemyeşil hâle getirene kadar, Millet Bahçelerimizle, ağaç dikimlerimizle ve diğer faaliyetlerimizle durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN TÜM KÖŞELERİNDE ADALET VE PAYLAŞIM ESASINA DAYALI BİR SİYASET TAKİP EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim medeniyetimizde, sömürge olarak kullanılacak ‘arka bahçeler’ oluşturma âdeti kesinlikle yoktur. Başka insanların acıları, kanları, emekleri, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri üzerinde kurulan refahın, tıpkı sırça bir köşk gibi, eninde sonunda tuzla-buz olmaya mahkûm olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için hem kendi ülkemizde hem de gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde adalet, hakkaniyet, vicdan ve paylaşım esasına dayalı bir siyaset takip ediyoruz. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ itirazımızdan Afrika politikalarımıza, Filistin meselesinden Kudüs ve Suriye krizine kadar her konuda, aynı kararlı duruşu gösterdik.”

Türkiye’nin asıl gücünü birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden aldığını son yıllarda sayısız tecrübeyle görüldüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birilerinin eski Türkiye’nin hastalıklarını hortlatma gayretleri beyhudedir.  Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Birilerinin Türkiye’yi eski baskıcı, dayatmacı kara günlerine geri döndürme çabaları da boşunadır” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.