Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

Milli Mutabakata Yakışır “İttifak” Açıklaması Yapılacak: İttifak Metni İmzalanacak

AK Parti ile MHP’nin seçim ittifakı ile ilgili ortak yürüttükleri çalışma tamamlandı. AK Parti de milli mutabakat adı verdikleri “seçim ittifakı” çalışmasının kamuoyuna nasıl açıklanacağı da belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ittifakların önünü açacak yasal düzenlemeyi kamuoyuna birlikte açıklayacaklar. İki parti arasında ayrıca bir de ittifak metni imzalanacak. İmzalar kamuoyu önünde atılacak.

AK Parti ile MHP seçim ittifakını kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor. ANKA’nın edindiği bilgilere göre, AK Parti, seçim ittifakı çalışmasının, “Milli Mutabakat”a yakışır bir şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyor. İki partinin kurmayları tarafından hazırlanan ve tamamlanan iki ya yada daha fazla partinin seçime birlikte girmelerinin önünü açacak yasal düzenleme tamamlandı. Tamamlanan alternatifli metinler dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunuldu. Liderler inceleme yaptıktan sonra, ittifak komisyonu üyeleri son düzenlemeleri yapacak. Ardından iki lider bir araya gelerek, ittifak metnini kamuoyuna açıklayacak.

AK Parti kaynakları, “Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine giderken, ittifaklarla gitmek anlamlı. Yeni bir sistem. Milli Mutabakat adı verdiğimiz ittifak düzenlemesini ‘milli mutabakata’ yakışır şekilde açıklanması gerekir” yorumunu yapıyorlar.

MİLLİ MUTABAKAT YA DA AY YILDIZ

Öte yandan, seçim ittifakının adı Milli Mutabakat olarak konulmuştu, Bahçeli son olarak “ay-yıldız” önerisi getirdi. İki liderin buluşmasında ittifakın adı da netlik kazanacak. Milli Mutabakat ya da ay yıldız olacak. Ancak, AK Parti ittifakın adının Milli Mutabakat olarak kalacağı görüşünde.

Edinilen bilgilere göre, milli mutabakat ya da ay-yıldız metni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kamuoyuna açıklanacak. Öte yandan yasal düzenlemenin yanı sıra bir de AK Parti ile MHP arasında “ittifak metni” hazırlanacak. O metinde kamuoyu önünde iki lider tarafından imzalanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.